“Кока-Кола” купује “Бамби” за 260 милиона €

B92
 “Кока-Кола” купује “Бамби” за 260 милиона €
“Кока-Кола” купује “Бамби” за 260 милиона €

Београд - “Кока-Кола” је започела процес аквизиције водеће српске кондиторске компаније “Бамби” од фонда “Mid Europa Partners” у вредности од 260 милиона евра.

Како се наводи у саопштењу ове компаније, коначни споразум биће дефинисан кроз завршна усаглашавања, а аквизиција остаје подложна уобичајеним условима и одобрењима надлежних органа, због чега се очекује да ће сам процес бити окончан у другом кварталу 2019. године.

Из “Кока-Коле” наводе да је њихова стратешка ј да ова аквизиција омогући компанији нове развојне могућности у Србији и региону, као и могућност проширења у комплементарне категорије производа.

“Ова аквизиција представља изврсну прилику за стварање додатне вриједности за нашу компанију, купце и акционаре. У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементаре брендове, као и иновативне вјештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију, као што су почетак дана, конзумација у покрету и ужина и освјежење код куће”, наводи Зоран Богдановић, главни извршни директор компаније “Кока-Кола ХБЦ АГ”.

Како се наводи у саопштењу, ова аквизиција нуди могућност синергије кроз заједничке промоције и комплементарне иновације. Из Кока-Коле наводе да је вриједност компаније Бамби и јака дистрибутивна мрежа, укључујући расхладну дистрибуцију у стратешки важним каналима, као што су традиционална малопродаја и HoReCa.

“Ова аквизиција је потврда да је Србија врло атрактивно одредиште за стране инвестиције, али и доказ одлучности наше компаније, “Coca-Cola  HBC Crbija”, да останемо интегрални дио локалне заједнице у којој послујемо и наставимо да развијамо своје пословање у овој земљи. Сигуран сам да ће наши глобални брендови, знање стечено на бројним тржиштима, као и посвећеност локалној заједници, удружени са Бамбијевим водећим брендовима на тржишту кондиторских производа, бити права добитна компниација! Додатно, са великом радошћу желимо добродошлицу свим новим колегама из Бамбија у нашу Coca-Cola HBC породицу”, изјавио је Светослав Атанасов, генерални директор компаније “Кока-Кола ХБЦ Србија и Црна Гора”.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана