Капетан Драган: Хрвати чине све да ме не пусте на слободу

Танјуг
Капетан Драган: Хрвати чине све да ме не пусте на слободу

Београд - Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, изјавио је да страхује да Хрвати чине све како га не би пустили на слободу крајем марта сљедеће године.

Васиљковић је за Вечерње Новости, преко свог адвоката Слађане Чанковић, негирао наводе да је контактирао са медијима, објаснивши да се више од три седмице налази у самици затворског комплекса Лепоглава под оптужбом да је прекршио затворска правила због приватног писма Драгану Палибрку, које је он прослиједио јавности.

“Нисам крив, нисам контактирао са медијима, нити сам им се јавно обраћао”, рекао је Васиљковић и поручио да ће на другој расправи доказати да није учинио никакав прекршај.

Капетан Драган је и на првом саслушању изјавио да се не осјећа кривим и да је све исконструисано.

“Новости” наводе да је управу затвора највише иритирало то што је у приватном писму Васиљковић навео да је “Лепоглава нацистички логор”, а да је разлог за такву његову констатацију пре свега то што је смјештен у одјељење гдје су само Срби осуђени за ратне злочине.

Васиљковић би требало да изађе из хрватског затвора 20. марта сљедеће године, у тренутку када буде одслужио 13,5 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана