Харадинај: Ја сам амерички војник на терену, извршавам наредбе

Агенције
Харадинај: Ја сам амерички војник на терену, извршавам наредбе
Харадинај: Ја сам амерички војник на терену, извршавам наредбе

Приштина - Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који борави у САД, у једном интервјуу поновио је да су односи између Косова и САД добри.

 

 

 

Додао је да је такса од 100 одсто на српску и  робу  из БиХ  уведена “против интереса Србије и Русије на Балкану”, преноси Газета блиц.

За себе је рекао да је “амерички војник на терену који извршава наредбе”.

“Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, а они који су на терену су свјесни тога, а ја сам војник Америке на терену”, рекао је Харадинај, те додао да се то односи прије свега на Русију и Србију.

Он је навео и да само “примјењује наређење у односу на ситуацију на терену и да вјерује да се “јачањем Косова јачају и амерички интереси и уклањају руски и други интереси”.

Харадинај је у петак отпутовао у САД, најављујући да ће имати састанке са америчким званичницима, наводи Газета блиц.

Приштински Лајми, је међутим, раније пренио, позивајући се на изворе из Харадинајевог кабинета, да се неће састати са америчким званичницима, већ с представницима албанске католичке заједнице.

Иначе, Харадинај је због увођења сто одсто већих такси на производе из Србије, од краја прошле године био под санкцијама САД, тако што му је онемогућено добијање визе, па тако није могао да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону, почетком године, иако је био позван.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана