Демонстранти ушли у РТС, Стефановић поручује: Држава ће одговорити на насиље

Срна
Демонстранти ушли у РТС, Стефановић поручује: Држава ће одговорити на насиље

Београд - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да је једна група учесника протеста “Један од пет милиона” ушла насилно у зграду Радио-телевизије Србије, демолирала улаз и приземље, пријетила новинарима, на шта ће држава да одговори.

Стефановић је позвао оне који су ушли у зграду РТС да се мирно разиђу и прекину сваки вид насиља.

Он је рекао да су они који су вечерас упали у зграду РТС-а примјењивали насиље на сваком мјесту.

“Напад на новинаре је нешто што не сме да се догађа у овој земљи”, рекао је Стефановић на ванредној конференцији за новинаре у Палати Србија.

Он је истакао да ће свако ко је вечерас пријетио и учествовао у насиљу одговарати прекршајно и кривично.

Према његовим ријечима, оваква врста окупљања која прераста у насиље није смјела да се догоди. Учесници протеста “Један од пет милиона” ушли су вечерас у зграду Јавног сервиса, предвођени лидером покрета Двери Бошком Обрадовићем.

Демонстранти су ходнике Радио-телевизије Србије излијепили тракама, поломили стакла и поручили да желе да се укључе уживо у програм. Убрзо након тога стигли су и припадници специјалног одреда полиције и Жандармерије који су распоређени по ходницима Радио-телевизије Србије и спријечили су демонстранте да се са нижих спратова попну на више.

Обрадовић је рекао да демонстранти желе да ослободе Радио-телевизију Србије како би се, како каже, сазнало шта учесници протеста “Један од пет милиона” имају да поруче.

У згради РТС-а присутни су и лидер Демократске стране Зоран Лутовац и један од челника Савеза за Србију Драган Ђилас. Сви улази у зграду РТС-а тренутно су блокирани

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана