Дачић: Састанак Раме и Тачија - врхунац безобразлука

Срна
Дачић: Састанак Раме и Тачија - врхунац безобразлука

Београд - Састанак албанског премијера Едија Раме и предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија у Тирани на којем су разговарали о националном уједињењу Албанаца, укидању граница Албаније и српске покрајине, као и о припајању три општине са југа Србије Косову представља врхунац безобразлука албанских политичара, сматра министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Он указује да се на овакве идеје не реагује, те да чак ћуте и они који се непрестано позивају на “свети принцип” непромјенљивости граница.

“Саопштити захтев за стварање жвелике Албанијеж непосредно пред почетак самита Брдо-Бриони, чији је циљ регионална сарадња, могу само они који тиме желе да пљуну у лице Европској унији и свима који су дошли у Тирану”, рекао је Дачић за Тањуг.

Он је упитао о чему сада предсједник Србије Александар Вучић има да прича са високим представником ЕУ за спољне послове и безбједносну политику Федериком Могерени или другим свјетским званичицима док се сви праве глувонијеми пред оваквим отвореним пријетњама великоалбанског фактора.

Дачић пита и гдје су сада сви који помињаше до јуче наводно свети принцип непромјењивости граница.

“Или то не важи кад треба да се удари по Србији? Ствари су сада више него јасне: прецизно је речено да се ради на уједињењу албанског фактора, укидању граница између Албаније и Србије и великоалбанским претензијама и на три општине са југа Србије. И ако је од таквих западних мезимаца, превршило је меру - нема о чему више да се разговара на разним скуповима широм света док јасно не буде осуђен овај великоалбански договор Тачија и Раме”, поручује Дачић.

Он је рекао да званичници Србије нису глупи да не виде да се, док они разговарају о компромису, иза леђа толерише стварање “велике Албаније”.

Тачи је на свом “Фејсбук” профилу написао да је уочи самита Брдо-Бриони у Тирани са Рамом разговарао о “националном уједињењу Албанаца и потпуном отварању границе” између Албаније и такозваног Косова, те “припајању три општине југа централне Србије косовској територији”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана