Дачић: Иронија да злочинци ОВК сад хоће да суде

Срна
Дачић: Иронија да злочинци ОВК сад хоће да суде

Београд - Шеф српске дипломатије Ивица Дачић рекао је данас поводом изјаве Беџета Пацолија да ће Приштина прогласити персоном „нон грата” сваког ко пориче ратне злочине на КиМ, па и и на њега, јер је рекао да је бомбардовање почело на основу лажног извештаја о наводном масакру над цивилима у Рачку, да је иронија да највећи крвници и злочинци који су водили ОВК, сада хоће да суде.

“Уместо њима да се суди, они би сада хтели да суде Србима за наводне злочине над Албанцима”, рекао је Дачић за Тањуг.

Он је истакао да је НАТО агресија 1999. године започела на основу наводног масакра у Рачку, за који Пацоли оптужује Србију.

Масакр се није десио, зато што нигде није потврђен и зато што није донета ни једна пресуда за тај случај, наводи Дачић.

“Чак и форензичка истраживања која су вршена, потврдила су да је у случају Рачак реч о борцима и терористима, а не о цивилима”, истакао је Дачић.

Он је додао да се залаже да се сви злочини процесуирају, без обзира да ли су их починили Срби, Албанци или било ко други.

“То се и дешавало пред Хашким трибуналом. Али, чињеница је да многи од тих злочина нису процесуирани и да је баш због тога формиран тај Специјални суд за злочине ОВК”, казао је Дачић.

Шеф српске дипломатије навео је да је Пацолијева најава додатни притисак Приштине на Србију уз већ виђене “приједлог резолуције и доношење” разних аката и докумената који они доносе и поступака које имају везе са Србијом као што је резолуција о наводном геноциду Србије над грађанима Косова, па онда захтјев за ратном одштетом...  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана