Бујошевић: Запослени на РТС-у нису могли да раде свој посао

Танјуг
Бујошевић: Запослени на РТС-у нису могли да раде свој посао

Београд - Генерални директор РТС Драган Бујошевић изјавио је поводом упада у зграду РТС-а, да запослени нису могли да раде свој посао јер су их у томе спријечили људи који су ходницима РТС пролазили са моторном тестером у руци.

“Извињавам се свим гледаоцима зашто што тек сада реализујемо емисију”, рекао је Бујошевић и навео да прије тога то није било могуће јер су све екипе биле блокиране.

“Извињавам се свим запосленима на РТС, свим људима из технике, продукције, информативног програма, свима онима који су се у том тренутку налазили у згради што им ни ми а ни држава нисмо омогућили да нормално раде свој посао онако како заслужују да га раде”, рекао је он.

Бујошевић је рекао да може да обећа у име РТС да “ми нећемо упадати ни у страначке ни у пословне просторије лидера опозиције јер знамо да је то насиље и да је то супротно закону”.

“Кад је опозиција најавила да ће блокирати РТС упозорили смо их да ће тиме њихови протести изгубити легимитет и ове вечери су ти протести изгубили легитимитет насилним упадом на РТС”, рекао је Бујошевић.

Он је подсјетио да Закон о јавним медијским сервисима каже да је РТС аутономан и независан у одређивању уређивачке политике и да се то прије свега односи на утврђивање програмске концепције, садржаја и на уређивање програмске шеме.

“Део лидера опозциије који је вечерас упао на РТС је супротно закон све ово хтео да учини - хтео је да одређује програмску шему, да одређује програмске садржаје”, рекао је он и додао да је “чудно то што су тај закон управо донијели они људи који су вечерас насилно упали на РТС”.

Он је изразио наду да ће ово бити последњи овакав упад на РТС и да ће и државни органи и Европска асоцијација јавних медијских сервиса и међународна удружења новинара крајње озбиљно разговарати о овом насилном упаду на РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана