Зоран Милановић кандидат СДП-а ЗА предсједника Хрватске

Срна
Зоран Милановић кандидат СДП-а ЗА предсједника Хрватске
Зоран Милановић кандидат СДП-а ЗА предсједника Хрватске

Загреб - Предсједништво СДП-а одлучило је да њихов кандидат на изборима за предсједника Хрватске буде Зоран Милановић.

Предсједник СДП-а у Хрватској Давор Бернардић рекао је, након сједнице Предсједништва, да странка од Милановића очекује да врати дигинитет функцији предсједника државе.

“Предложићу на сљедећој сједници Главног одбора Зорана Милановића за СДП-овог предсједничког кандидата. За то сам добио подршку Предсједништва. Овом одлуком настављамо борбу за равноправну Хрватску у којој не дијелимо људе и борбу раме уз раме за живот достојан човјека”, нагласио је Бернардић.

Он је позвао модерне, прогресивне странке које су за антифашизам и основне људске слободе да подрже СДП-овог кандидата и заједно крену у почетак промјена у Хрватској.

Милановић је рекао новинарима да себе види као предводника модерне Хрватске која се не боји другачијег и која се не ограђује бодљикавом жицом.

Милановић, који је и на свом Фејсбук” профилу објавио да ће му слоган бити “Предсједник са карактером”, није хтио да коментарише мандат Хрватске Колинде Грабар Китаровић, рекавши да ће то након четири и по године оцијенити људи, али је, ипак, додао да, ако би успио да буде предсједник са карактером, Хрватска била земља са ставом, преносе хрватски медији.

Он је нагласио да би се у случају његове побједе “према нама односили са више поштовања.

“Не зато што то особе које које воде Хрватску не желе, него зато што то не знају”, оцијенио је Милановић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана