За шетњу без мајице у Будви казна 500, а у купаћем костиму 600 евра

Агенције
За шетњу без мајице у Будви казна 500, а у купаћем костиму 600 евра

Општина Будва планира да уведе ред у свакодневно функционирање града. Тако по угледу на сусједну Хрватску планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра, док је за јело и пиће на јавној површини превиђена казна од 700 евра.

Надлежне службе у том граду позвале су грађане да због значаја Одлуке о комуналном реду у свакодневном функционирању града, грађана, привредних субјеката, туриста као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта Одлуке о комуналном реду.

"Важност ове одлуке као и правила и ограничења понашања на јавним површинама могуће је сагледати у одлукама градова сусједних држава гдје је примјера ради на Хвару туристама истакнуто обавјештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримјереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, а у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра", саопштили су из надлежних општинских служби, које преноси РТЦГ.

Одлуком се, како су истакнули, могу прописати и разна друга правила понашања која би регулисала сусједне проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике итд.

Како ова одлука произлази из Закона о комуналним дјелатностима из надлежних општинских служби истичу да је потребно да сви грађани узму учешћа у њеном формирању.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана