Вођа “шкаљараца” биће изручен Црној Гори након одслужене робије у Србији

Агенције
Вођа “шкаљараца” биће изручен Црној Гори након одслужене робије у Србији

Подгорица - Јован Јовица Вукотић из Котора којег су безбједносне службе означиле као вођу “шкаљарског клана”, биће изручен Црној Гори након што у Србији одслужи казну од 15 мјесеци затвора због фалсификовања докумената, преноси Антена М.

Он није тражио да робија у Црној Гори због тог дјела, а црногорски правосудни органи потражују га због сумње да је учествовао у два покушаја убиства. Он се терети да је 2016. покушао да убије Тамару Звицер, супругу Радоја Звицера, који је, по полицијским евиденцијама, један од вођа ривалског „кавачког клана”. Због тога је за њим расписана потјерница.

Претходно су за Вукотићем и одбјеглим Игором Дедовићем расписане међународне и националне потјернице због сумње да су 2016. покушали да убију припаднике „кавачког клана” Милоша Радоњића и Војина Ступара. Осим тога, вођа „шкаљараца” потражује се на међународном нивоу и због нелегалног посједовања оружја.

Након хапшења у Турској, Вукотић је хитно изручен Србији. Осим Црне Горе, замолницу за његово изручење упутили су и надлежни органи Грчке, јер се тај Которанин у тој земљи сумњичи за шверц дроге. Ипак, Србија је одбила да га изручи Грчкој, као и да суди у том предмету.

Вукотића у Црној Гори терете и за утају пореза. По том основу је саслушан у Србији, када се бранио шутањем.

Он се налази у београдском затвору, гдје издржава 15 мјесеци робије због фалсификовања пасоша. Истом одлуком одбијен је захтјев да се Вукотићу укине притвор.

Вукотић је ухапшен 10. септембра прошле године у Анталији, када је код њега пронађен фалсификовани македонски пасош. Одмах је изручен Србији, а на почетку суђења негирао је оптужбе за фалсификовање докумената и наводе да је вођа „шкаљарског клана”.

Он је тада казао да му је безбједност угрожена, да полицајци једном мафијашком клану продају информације о његовом кретању и да зна ко стоји иза прљаве медијске кампање, финансиране и оркестриране из једног центра који жели да га окриви за сва кривична дјела која су извршена у Србији и Црној Гори.

Вукотић је тада такође рекао да га зато повезују са неким припадницима „шкаљарског клана” које он и не познаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана