Савјетница у амбасади Црне Горе: Запалила бих храм СПЦ у Подгорици

Танјуг
Савјетница у амбасади Црне Горе: Запалила бих храм СПЦ у Подгорици
Савјетница у амбасади Црне Горе: Запалила бих храм СПЦ у Подгорици

Подгорица - Дипломатска представница Црне Горе у Амбасади у Турској, Мирна Никчевић, написала је на свом Facebook налогу поводом Тројчинданског Сабора који је одржан пред Храмом Христовог васкрсења у Подгорици, да би запалила тај храм и “сва говеда тамо”.

Никчевић, иначе савјетница црногорског амбасадора у Анкари, расправљала је на тој друштвеној мрежи о Тројчинданском сабору и људима који су присуствовали сабору у Подгорици, и написала:

“Искрено, запалила бих тај Срам и сва говеда тамо”.

У одговору на примједбу извјесне Ирене да је била у манастиру Дајбабе, Никчевић оговара да је што се тиче Дајбаба, ишла тамо, како каже, да се зај****а са поповима мрзним…, и поручује саговорници: “Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних”.

Сабор је, иначе, сазван у суботу у знак протеста због најављеног одузимања имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.

Из Министарства је саопштено да ставови и коментари Мирне Никчевић савјетнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнијети на личном профилу на друштвеној мрежи Facebook у преписци са пријатељима ни на који начин не одражавају ставове овог министарства, нити државе Црне Горе.

Министарство је најавило да ће предузети потребне мере како би убудуће спријечило овакву врсту оглашавања дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима земље.

На Facebook Мирна Никчевић и даље води расправу са онима који је нападају због објаве везане за Тројчидански сабор, при чему она, њени присталице са једне стране и опоненти с друге, размјењују бројне увреде.

Објава о спаљивању храма обрисана је са Facebook странице Мирне Никчевић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана