Китаровић: Опет бих звала Вучића у Хрватску

Н1
Китаровић: Опет бих звала Вучића у Хрватску

Загреб - Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да су јој многи приговарали што је позвала предсједника Србије у посјету Хрватској, али да би то поново урадила, јер отворена питања, попут несталих бранитеља, не могу да чекају да се "Србија нормализује као држава".

"Приговарају ми што сам позвала Вучића у Хрватску, али и опет бих то направила. Родитељи несталих бранитеља немају времена за чекање да се Србија нормализује као држава", рекла је Грабар Китаровић на представљању књиге "Нестали у Домовинском рату 2", преноси загребачка Н1 телевизија.

Она је рекла да су конкретни помаци неопходни за њену посјету Србији, "не као услов, већ као нешто што је потребно", те у том контексту подсјетила да документа која је Вучић донио у Загреб нису била адекватна.

"Надам се да је Вучић искрен у томе и да ће се наћи барем одређени број досијеа, јер сад је прошло доста времена да нисмо никог пронашли", рекла је Грабар Китаровић и додала да вјерује да је Вучић, за документа која је донео у Загреб током прошлогодишње посјете, "мислио да су уредни".

"Не вјерујем да би долазио у Загреб и намјерно се бламирао да је знао да нису тачни", рекла је Грабар Китаровић и најавила да ће то питање покренути и пред Генералном скупштином УН.

Након прошлогодишње посјете Вучића Хрватској, хрватска предсједница изјавила је да је Вучић донио документе несталих особа које су већ идентификоване.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана