Хрватски министар помогао српским држављанима на Брачу

Танјуг
Хрватски министар помогао српским држављанима на Брачу
Хрватски министар помогао српским држављанима на Брачу

Загреб - Током јаког невремена које је у уторак захватило сјеверни Јадран, у узбурканом мору код Милне на Брачу затекло се двоје српских држављана, а у спашавању је помогао хрватски министар рада Марко Павић, преносе хрватски медији.

Отац и кћерка из Београда спашавали су брод и завршили у мору, а пошто нису могли да се попну назад и умало завршили на оштрим стенама, помогли су им министар рада и још један мјештанин, преноси Јутарњи лист.

Пола сата борили су се Тихомир Прошевски и његова кћерка Виолета с невременом покушавајући да усидре брод, али сидро им је било преслабо да задржи брод изложен растућим налетима таласа и ударима вјетра па се у једном тренутку конопац који држи сидро заплео у пропелер мотора и брод је остао без погона, пише хрватски портал 24 сата.

Прошевски је скочио с брода да расплете конопац, а за њим је у страху скочила и његова кћи.

У паници, јер су се усред олује затекли у мору, заборавили су да спусте мердевине и више нису могли да се попну на брод.

Видјевши људе у мору који су се нашли између оштрог стења и брода како траже помоћ и истовремено покушавају спасти свој брод, у помоћ им је први прискочио министар рада Марко Павић који се нашао у близини, а потом је из куће на супротној страни увале допливао још један мјештанин у помоћ.

Бореци се с олујним ветром, заједничким снагама, људе су успјели да доведу до обале, а брод према шљунковитој плажи.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана