Градоначелница ускратила донацију “Торцида купу” због напада на Србе

Срна
Градоначелница ускратила донацију “Торцида купу” због напада на Србе
Градоначелница ускратила донацију “Торцида купу” због напада на Србе

Фото: Њикипедиа ђ Градоначелница ускратила донацију “Торцида купу” због напада на Србе

Супетар - Градоначелница Супетара Ивана Марковић оштро је осудила напад на националној основи у овом граду у којем су страдала четири младића и једна дјевојка српске националности и одлучила да ускрати донацију “Торцида купу”.

“Сваки чин насиља, икада, игдје и према било коме је неприхватљив, а поготово да се овако нешто деси јер неко припада другој националности или прича другим језиком. Супетар је одувијек био и биће толерантан и отворен за све који желе доћи и посјетити наш град, радити и живјети. Оно што ме тјеши је да нико од нападача није био из Супетара”, наводи се у саопштењу Марковићеве.

С обзиром на то да су нападачи били посјетиоци “Торцида купа”, Марковићева је навела да је одлучила повући одлуку о донацији овом догађају јер град не може подстицати спортска догађања чији учесници или посјетиоци исказују мржњу, преносе хрватски портали.

“Град Супетар ће ускратити даље кориштење свих спортских терена у власништву града за одржавање овог купа. Свима који су погођени овим нападом желим што бржи опоравак и апелујем на институције да најстроже казне починиоце без имало милости”, поручила је Марковићева.

Неколико младића су, у ноћи између суботе и недјеље, у Супетару, на Брачу, напали пет особа, међу којима су била и лица српске националности.

Осим кривичне пријаве, против двојице нападача поднесене су прекршајне пријаве због кршења Закона о прекршајима против јавног реда и мира, те Закона о сузбијању дискриминације.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана