Брутално претучен представник Срба из Каства, боре му се за живот

www.portalnovosti.com
Брутално претучен представник Срба из Каства, боре му се за живот

РАДОЈЕ Петковић (63), потпредсједник Вијећа српске националне мањине Града Каства и грађевински подузетник, брутално је претучен 24. травња испред једног кафића у Вишкову и још је увијек у животној опасности.

Ријечка полиција као нападача је идентифицирала Илију Главића (48) којег Опћинско државно одвјетништво у Ријеци сумњичи за казнено дјело наношења особито тешких тјелесних озљеда. Суткиња истраге на Жупанијском суду у Ријеци Ксенија Зорц Главићу је одредила истражни затвор због опасности од понављања казненог дјела и утјецаја на свједоке, пишу Новости.

Петковић је након кратке препирке с Главићем у локалу кренуо према свом аутомобилу. Главић га је сустигао на паркингу и брутално напао. На снимкама надзорне камере види се да Главић није одустајао од удараца чак ни када је Петковић изгубио свијест и пао на тло.

"Могуће да је напад етнички мотивиран, што полиција није потврдила. Колико знамо, нападач и жртва се нису познавали. Сумњиво нам је што су свједоци ‘нестали’. Да није било снимака надзорних камера, вјеројатно нападач не би био ни идентифициран", каже Милан Ераковић, правни савјетник СНВ-а у Ријеци.

Осумњичени за напад Илија Главић, родом из села крај Босанског Брода, познат је тужилаштвима Републике Српске и Босне и Херцеговине.

"На темељу изјава свједока Илија Главић је на листи осумњичених у предметима које је Хашки трибунал још 2006. предао Тужилаштву БиХ. Сумњичи га се за премлаћивања, тешке повреде и силовања по бродским логорима у протеклом рату", потврђује Марко Грабовац, предсједавајући Савјетодавног одбора Института за нестале особе Босне и Херцеговине и предсједник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана