Рогатички КУД одржао традиционални концерт: Раскош фолклора у част Сретењу Господњем

С. М.
Рогатички КУД одржао традиционални концерт: Раскош фолклора у част Сретењу Господњем

Рогатица - Културно-умјетничко друштво (КУД) "Сретење", које функционише при Црквеној општини Рогатица, приредило је у недјељу увече традиционални концерт фолклора поводом крсне славе Сретења Господњег и 16 година рада.

Уз чланове КУД-а слављеника, на концерту су као гости учествовали фолклористи из "Просвјете" у Рудом, "Младости" са Пала, "Извора" из Чајнича и "Моста" из Братунца. Концерт су отвориле наде фолклора КУД-а "Сретење", а онда су, на задовољство присутних љубитеља народних игара, наступали чланови гостујућих друштава играјући кола са Косова, из Шумадије, Врања и Босилградског крајишта.

Више десетина гледалаца посебно је поздравило чланове КУД-а "Мост" из Братунца којима је то било прво гостовање у Рогатици. Они су одиграли коло "Биначка Морава", а претходио му је наступ Оље Бабић која је уз пратњу Ђорђа Николића на гитари отпјевала баладу "Хероји са Кошара".

Публици и учесницима обратио се оснивач "Сретења" протојереј-ставрофор Гвозден Арамбашић који након одласка из Рогатице служи у Сремској Митровици.

- Што Бог даје, нико не може узети, а мени је дао Рогатицу и Рогатичане и они су му увијек у срцу - рекао је Арамбашић, а судећи по аплаузу који је добио, и он је у срцу Рогатичана.                                                                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана