Нове клупе украсиле центар Српца

Д. Ј.
Нове клупе украсиле центар Српца

Србац - Доласком прољећа уже градско језгро у Српцу засијало је у пуном сјају након што су постављене нове саксије и клупе, које су овом граду дале нови и урбанији изглед.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Дарио Кресојевић каже да је постављено 12 нових клупа, 15 великих саксија и 45 заштитних граничника, који се налазе на тротоарима и шеталишту и који су визуелно украсили центар града.

- Добили смо и један бетонски сто који је намијењен Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама “Извор”“, а остало је да поставимо и украсне бетонске блокове у улици 11. новембра, што ће бити реализовано у току идуће седмице - рекао је Кресојевић.

Донација је стигла од приватног предузећа “Бепро” из Лакташа, које се бави израдом бетонских производа од 1988. године. Активно учешће у уређењу града узела је и група грађана која се удружила и прикупила новац за набавку три бетонске клупе са наслоном, вриједне хиљаду КМ.

- У акцији је, поред мене, учествовала група пријатеља из средњошколских дана, Богдана Брезовац, Саша Дабић и породице Брезовац и Татић из Штутгарта, које су жељеле да свом граду поклоне три клупе какве се могу видјети и у већим градовима и на којима свакодневно проводе сате у разговорима све генерације. То је заиста недостајало центру Српца - рекла је мјештанка Славица Миљевић. Она је додала да ово није једина акција коју је покренула ова група ентузијаста, јер су недавно обезбиједили и електрични клавир за основну школу у Српцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана