Мали спортисти бриљирали на терену у Модричи

Милијана Латиновић
Мали спортисти бриљирали на терену у Модричи

Модрича - Више од 250 дјевојчица и дјечака предшколског и основношколског узраста из модричког Спортског клуба “МД клинци” показали су своје спортске вјештине на традиционалној спортско-забавној манифестацији која је одржана на Тргу др Милана Јелића у тој општини.

Спортски клуб “МД клинци” већ девет година окупља дјецу узраста од четири до 17 година, а кроз њихове школе општег спорта, одбојке, кошарке и  гимнастичку секцију до сада је прошло више 1.800 дјеце.

Предсједник клуба Горан Тадић истиче за “Глас Српске” да сваке године традиционално организују спортско-забавну манифестацију, јавни час, на којем родитељима и осталим суграђанима представљају све што су научили током године. На овогодишњој манифестацији окупио се велики број Модричана, који су аплаузима наградили све учеснике.

- Циљ манифестације је промоција спорта и здравих животних навика, те унапређење здравља и спречавање деформитета код дјеце. Све чланове кроз тренинге воде професори физичког васпитања, уз које дјеца заволе спорт и стичу навике дружења, спортског понашања и здравог живота - рекао је Тадић  и додао да клуб тренутно броји више од 300 чланова.

Нагласио је да клуб сљедеће године слави деценију успјешног постојања, те да су многа дјеца која су у њему направила прве спортске кораке наставила да тренирају у професионалним клубовима и нижу медаље на такмичењима.

Тадић је истакао да је овогодишња манифестација била и такмичарског карактера, а снаге су одмјерили старији чланови одбојкашке и кошаркашке секције, док је побједничка екипа награђена бесплатним одласком на дјечији спортски камп. Нагласио је да се на манифестацији представила и гимнастичарка Андреа Јеремић, која је на Републичком такмичењу у гимнастици освојила бронзу.

Њена мајка Мира Јеремић каже за “Глас Српске” да је поносна на своју кћерку и све њене другаре који на спортским такмичењима нижу успјехе.

- Андреа је од првог дана у клубу “МД клинци” и веома је задовољна свиме што је до сада научила. Воли спорт, а захваљујући преданом раду и труду тренера који су “купили” и нас родитеље, резултати не изостају - казала је Јеремићева и додала да је то идеална прилика да дјеца корисно проведу вријеме и заволе спорт.

Подршка

Горан Тадић истиче да клуб од оснивања има велику подршку “Оптима групе” из Бањалуке, која је генерални спонзор манифестације.

- Добру сарадњу остварујемо са општином Модрича, затим Мљекаром “Млијекопродукт” из Козарске Дубице, као и са модричким основним школама “Сутјеска”и “Свети Сава” - истакао је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана