Јавни позив младим умјетницима за љетне поп-ап галерије

Срна
Јавни позив младим умјетницима за љетне поп-ап галерије

Приједор - Агенција локалне демократије Приједор објавила је позив младим умјетницима да се пријаве за учешће у љетним поп-ап галеријама и тако представе своја умјетничка дјела инспирисана културним насљеђем.

Позив је отворен за појединце и групе умјетника у доби од 15 до 30 година који живе у БиХ и стварају у областима ликовне умјетности, уличне умјетности, графике, фотографије, поезије, инсталација, књижевности, музике, позоришта, плеса, филма, свјетлосног перформанса, фузије умјетничких облика и других облика умјетничког изражавања.

“Умјетнички рад мора бити у складу са општом темом позива - културно насљеђе, материјално или нематеријално, његово очување, промоција и одрживо кориштење. Агенција локалне демократије Приједор ће пружити логистичку подршку одабраним умјетницима у организовању њиховог умјетничког излагања”, наводи се у позиву.

Ова активност дио је пројекта повезивање различитости у Европи посредством културног насљеђа који се реализује уз подршку програма ЕУ “Европа за грађане”.

“Љетне поп-ап галерије биће организоване од јула до септембра у девет локалних заједница у шест земаља ЕУ и региона - Мостару, Приједору, Завидовићима /БиХ/, Суботици и Књажевцу /Србија/, Никшићу /Црна Гора/, Сиску /Хрватска/, Хераклиону /Грчка/ и Влори /Албанија/”, наводи се у позиву.

Поп-ап галерије замишљене су као мање формални јавни умјетнички приказ који даје нову употребу познатим јавним просторима, доприносећи тако новом урбаном идентитету града. Охрабрују гледаоце да комуницирају са умјетничким дјелима и отварају расправу о релевантним друштвеним питањима, истиче се у позиву.

Јавни позив објављен је на интернет страници града Приједора гдје се може преузети и образац за изјаву умјетника, а адреса за додатне информације и пријаве на позив је [email protected] 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана