Хуманитарци из Бањалуке обрадовали породицу Кнежевић: Поклони измамили осмијехе на лицима дјечака

М. Л.
Хуманитарци из Бањалуке обрадовали породицу Кнежевић: Поклони измамили осмијехе на лицима дјечака

Челинац - Осмијехе на лица дјечака Бране, Бојана и Горана Кнежевића из села Торине код Челинца који са родитељима и баком одрастају у условима недостојним човјека, измамила је група хуманитараца који су им поклонили храну, слаткише и веш-машину.

Након што је “Глас Српске” прошле седмице објавио потресну причу о дјечацима који сањају да имају топлу собу и купатило, њихова жеља све је ближе остварењу.

Бањалучанин Милан Савановић покренуо је хуманитарну акцију и за само један дан успио да прикупи помоћ коју су он и његови пријатељи протеклог викенда уручили Кнежевићима.

- Купили смо нешто хране и хигијену, нову веш-машину, а једна пријатељица је донирала кревете и ормаре за дјечију собу - испричао је Савановић, захваливши свима који су се одазвали и у рекордном року прикупили помоћ.

Дјечаци, који са оцем Синишом, мајком Зорком и баком Росом Тривуновић преживљавају у тешким условима, нису могли да сакрију радост а помоћ коју су добили вратила им је вјеру у људе и наду да ће боље сутра осванути.

Савановић и његови пријатељи, који су до сада усрећили многе породице, кажу да овдје неће стати.

- Акцију настављамо даље, већ се јавило много људи који желе да пруже колико могу и имају. То ми даје вјетар у леђа да не одустанемо и свим силама ћемо настојати да им до јесени завршимо кућу, да дјеца добију собе и да имају купатило - рекао је Савановић.

Кнежевићи преживљавају у скромној, неусловној кући. Дјечаци  спавају са родитељима у истој просторији која им је и спаваћа и дневна соба, док купатило немају. Преживљавају радећи за дневницу, а било је дана када нису имали ни за кору хљеба.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана