Базени пусти, губици Бање Дворови расту

Љиљана Алексић
Базени пусти, губици Бање Дворови расту

Бијељина - Умјесто да напредујемо, повећавамо зараду и обим пословања, ове сезоне све је кренуло низ брдо јер су лоши временски услови број дана за купање у базенима свели на минимум, а губици су већ достигли цифру од 150.000 марака, рекао је директор Јавне установе “Бања Дворови” код Бијељине Милорад Зекић.

Запослени кажу да не памте лошију љетну туристичку сезону. 

- Базени су радили свега десетак дана почетком јуна и од тада ниједан викенд нисмо могли поштено да “саставимо”, што се не памти - каже Зекић. Да је сезона лоша показује и статистика јер је прошле године у јуну и јулу продато између 48.000 и 50.000 улазница за базене, а ове године у истом периоду свега 15.000.

- Базени су најпосјећенији викендом, када дјеца не иду у школу, људи не раде, долазе посјетиоци из сусједних општина у Српској и Србији, али ове године све је било другачије - каже Зекић.

Истиче да разочарење због лоших временских услова нису крили ни посјетиоци.

- У гостима нам је био брачни пар из Вуковара који се купао само један дан, а имали су у плану да остану десетак дана - каже Зекић.

План је био да “Дворови” зараде 150.000 марака у љетној сезони и да поправе минус из претходних година, каже Зекић и додаје да управа, с обзиром на поменуте околности, мора тражити нова рјешења.

Према његовим ријечима, ситуација у бањи је ипак нешто повољнија у односу на раније године.

- У договору са Министарством финансија РС наплатили смо дио потраживања и успјели да “затворимо” дуг према радницима, који је износио 200.000 КМ - каже Зекић и додаје да су у бањи тренутно запослена 52 радника. Он истиче да је градска управа у Бијељини више пута финансијски помагала “Бању Дворови”.

- Градска управа нам је лани одобрила 100.000 КМ за исплату отпремнина радницима који су отишли у пензију или прекинули радни однос. Такође, одобрено нам је и милион марака кредита који намјеравамо да утрошимо у инвестиционе послове - рекао је Зекић.

Школа пливања

Лоши временски услови утицали су и на рад школе пливања, која се сваке године организује почетком љета на базенима.

- Успјели смо да завршимо само једну групу од планираних шест - рекао је Милорад Зекић.

Медицински блок

Медицински блок у “Бањи Дворови” од фебруара ради у пуном капацитету, а на рехабилитацији се тренутно налази 80 пацијената, углавном по уговору са Фондом здравственог осигурања РС и Министарством рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

- Са фондом имамо уговор до краја мјесеца на 200.000 КМ, а надамо се да ћемо успјети да га продужимо - рекао је Милорад Зекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана