Звуци виолине и клавира у Српцу

Дејан Јовичић
Звуци виолине и клавира у Српцу
Звуци виолине и клавира у Српцу

Србац - Професор виолине у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци Наталија Тодоровић одржаће вечерас концерт у Дому културе у Српцу са почетком у 19 часова. Бањалучка умјетница наступиће у клавирској сарадњи са Владом Данићем, са којим свира од прошле године, а до сада су заједно одржали десетак концерата по цијелој БиХ.

Концертом у Српцу почеће нову серију наступа на којима ће публика имати прилику да ужива у чувеним композицијама Волфганга Амадеуса Моцарта, Беле Бартока и Владе Милошевића, као и ауторским композицијама бањалучке виолинисткиње, међу којима се издвајају и композиције за виолину из њене соло збирке “Просневање”.

- У сваком граду у којем сам наступила представила сам макар једно талентовано дијете, а тако ће бити и у Српцу, гдје ћу на концерту угостити неколико ученика који похађају школу клавира - рекла је Наталија.

Она већ 11 година ради као професор виолине у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци и има веома запажене педагошке резултате, те велики број награда са ученицима, како на републичким тако и међународним фестивалима и такмичењима, међу којима се издвајају наступи у Сремској Митровици, Бечеју и Новом Саду.

- Виолинска педагогија ми је такође важна па сам тако прошле године одржала двије радионице за виолинисте под називом “Радост свирања”, гдје сам окупила 27 малих виолиниста из региона. Планирам да 6. и 7. јула ове године у организацији Јеврејског културног центра у Бањалуци одржим трећу по реду радионицу “Радост свирања”, а до тада настојаћу да одсвирам солистичке концерте у Зеници, Сарајеву, Добоју, Градишци и другим градовима у окружењу - казала је Тодоровићева.

Као солиста наступала је широм БиХ, затим у Србији, Словенији, Аустрији и Црној Гори, а као један од представника гудачког одсјека Бањалучке академије три пута је учествовала на Међународном семинару у Црној Гори.

Концерт у Српцу је организован у сарадњи са Центром за културу и спорт Србац.      

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана