“Дучићеве вечери поезије” у Требињу

Р. Ми.
“Дучићеве вечери поезије” у Требињу

Требиње - Овогодишње “Дучићеве вечери поезије” биће одржане од 12. до 14. октобра, уз богат и разноврстан умјетнички програм.

Првог дана манифестације, у петак, 12. октобра, планирано је дружење пјесника Љубивоја Ршумовића, Новице Ђурића и Драгомира Ћулафића са основцима.

Истог дана, од 17 часова, у Гимназији “Јован Дучић” биће организован традиционални сусрет пјесника са ученицима требињских средњих школа, а од 20 часова у Културном центру биће изведена позоришна представа о Дучићу “Последња песма”, у режији Марка Мисираче, а у којој улоге тумаче Небојша Кундачина, Милан Зарић и Маја Колунџија-Зорое.

Централни дан манифестације, у суботу, почиње у 11 часова полагањем цвијећа на споменике Дучићу и Његошу уз пригодан рецитал на Тргу пјесника, а у 18 часова у Музеју Херцеговине биће приређена изложба великана наше ликовне умјетности Дада Ђурића и Владимира Величковића.

Свечана академија “Дучићевих вечери поезије”, под називом “Код кнеза на балу”, биће одржана од 20 часова у позоришној сали Културног центра. О Јовану Дучићу на свечаној академији ове године бесједиће проф. др Бошко Сувајџић, а у умјетничком програму вечери наступиће Хор АКУД “Лола” из Београда, драмски умјетници Биљана Ђуровић и Небојша Кундачина, вокални солисти балета Александра Стаменковић, Снежана Берић, Бојана Жегарац и Милан Рус, уз клавирску пратњу Невене Живковић те домаћи дует Божидар Вучур и Марија Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана