“Дани Душка Трифуновића”

Срна
“Дани Душка Трифуновића”

Пале - Манифестација “Дани Душка Трифуновића” почиње вечерас у Културном центру у Палама, у 19 часова. Организује се овом књижевнику, пјеснику и телевизијском аутору у част. Први дан манифестације је предвиђен за вече поезије “Буквално тако”, у којем ће учествовати писци Перо Зубац, Мошо Одаловић, Ранко Мићановић, Милица Бакрач, Здравко Миовчић и Мирко Вуковић. Бесједу о Трифуновићу говориће Перо Зубац, а у галерији Културног центра биће отворена и изложба слика Борка Мочевића.

У оквиру програма биће додијељена награда “Душко Трифуновић” за афирмацију српске културе и књижевности.

Другог дана манифестације биће одржан Пјеснички дан за дјецу, у којем ће учествовати Перо Зубац, Мошо Одаловић, Мирко Вуковић и Слободан Станишић, након чега ће услиједити проглашење побједника и додјела награда по конкурсу о теми “Биће боље”.

Публика ће имати прилику да погледа монодраму “Има нека тајна веза” посвећена Душку Трифуновићу, у извођењу Милана Димића, у петак у 19 часова.

Манифестација ће бити завршена у суботу, концертом и предавањем о теми “Тужне пјесме”, које ће извести сопран Клаудија Кркотић, уз клавирску пратњу Соње Радојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана