Бата Живојиновић добија улицу у Београду

Агенције
Бата Живојиновић добија улицу у Београду
Бата Живојиновић добија улицу у Београду

Београд - Бојанска улица на Врачару убудуће ће носити име славног српског и југословенског глумца Улица Велимира Бате Живојиновића, одлучено је данас на сједници Скупштине града Београда.

Замјеница предсједника Скупштине града Београда и предсједница Комисије за споменике и називе тргова и улица Андреа Радуловић изразила је задовољство што ће једна улица на Црвеном крсту понијети име велике глумачке легенде.

“Поводом обиљежавања три године од смрти славног глумца Велимира Бате Живојиновића, Компанија Борба, магазин Базар и Горан Весић, као грађанин градске општине Врачар, покренули су иницијативу да једна од улица у општини Врачар добије назив по Велимиру Бати Живојиновићу”, рекла је она.

Истакла је да је Велимир Бата Живојиновић својим умјетничким и културним доприносом обиљежио једну златну еру српске, југословенске и светске кинематографије.

“Наш славни глумац остаће вечно наш Валтер који брани Сарајево, Мирта у Скупљачима перја, командант Столе у Бици на Неретви. Човек са емоцијом и карактером који је дао немјерљив допринос култури у Србији, региону и шире”, додала је Радуловићева.

Градски одборници су на данашњој сједници усвојили и одлуку о измјени и допуни одлуке о утврђивању назива улица и других дијелова насељених мјеста у општинама Раковица и Чукарица, као и одлуку о измјени назива улица на територији општине Земун.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана