Суђење Владимиру Сумоњи и Луки Томашевићу: Судија признао грешку па измијенио одлуку

Небојша Томашевић
Суђење Владимиру Сумоњи и Луки Томашевићу: Судија признао грешку па измијенио одлуку

Бањалука - Судија Бранимир Јукић прво је донио одлуку да дјевојка оптуженог за шверц наркотика Луке Томашевића (26) из Бањалуке Александра Драгишић не може да свједочи, а потом је признао да је погријешио и допустио њено саслушање у бањалучком Окружном суду.

Заједно са Томашевићем на оптуженичкој клупи је и Владимир Сумоња (29), а обојицу их терете да су шверцовали наркотике од јануара до новембра 2018. године.

Драгишићева, која је свједок тужилаштва, прије испитивања је истакла да је са Томашевићем дуже година у емотивној, односно ванбрачној вези, али да не живе заједно. Тада јој је судија Јукић објаснио да не мора свједочити с обзиром на то да је у ванбрачној заједници са оптуженим. Међутим, тој његовој одлуци успротивио се тужилац Саша Лаботић.

- Свједок је сама рекла да не живе заједно. Не можемо сваку емотивну везу назвати ванбрачном заједницом - казао је Лаботић.

Јукић је тада прекинуо суђење како би размотрио приговор и на наставку је саопштио да Драгишићева ипак мора да свједочи и да је ранија одлука била погрешна. Свједок је затим испричала да је Луки Томашевићу изнајмила викендицу у улици Франца Шуберта у Бањалуци у којој је пронађена дрога.

- Између нас је владало повјерење и дала сам му кључеве од очеве викендице. Била сам ту свега три пута, нисам никада видјела дрогу и нисам знала шта он ту ради - рекла је Драгишићева.

Испричала је да познаје Сумоњу само из виђења и да зна да се он с Луком дружио око годину дана. Свједок тужилаштва Бранко Ритан у суду је признао да је Сумоњи дао 100 марака за дрогу и да му је он донио пакет марихуане.

- То се десило прије годину и по када смо се случајно срели. Он ми је казао да може набавити јефтиније дрогу. Дао сам му 100 марака и он је негдје отишао и донио пакетић марихуане. Није то била продаја већ смо заједно узели наркотике. С њим сам и раније знао да уживам дрогу - појаснио је Ритан и додао да не познаје оптуженог Луку Томашевића.

Уништавали дрогу

Према оптужници, Владимир Сумоња и Лука Томашевић су од њима познатих особа куповали марихуану, спид и екстази и држали их у викендици у улици Франца Шуберта у Бањалуци ради даље продаје. Они су, након што их је полиција открила, покушали да униште наркотике и сакрију трагове. Када су полицајци дошли пред викендицу у којој су били и позвали их да изађу, зачули су се повици “попадаћемо”, “не гине нам затвор”, “бацај прах у судопер и пуштај воду”. Током њиховог хапшења на полицајце је с крова викендице скочио твор. У истрази се тврдило да је неко од њих бацио животињу, али је ту дилему недавно на суду разјаснио полицајац који је рекао да је твор сам пао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана