Суђење Владимиру Сумоњи и Луки Томашевићу: Судија признао грешку па измијенио одлуку

Небојша Томашевић
Суђење Владимиру Сумоњи и Луки Томашевићу: Судија признао грешку па измијенио одлуку
Суђење Владимиру Сумоњи и Луки Томашевићу: Судија признао грешку па измијенио одлуку

Бањалука - Судија Бранимир Јукић прво је донио одлуку да дјевојка оптуженог за шверц наркотика Луке Томашевића (26) из Бањалуке Александра Драгишић не може да свједочи, а потом је признао да је погријешио и допустио њено саслушање у бањалучком Окружном суду.

Заједно са Томашевићем на оптуженичкој клупи је и Владимир Сумоња (29), а обојицу их терете да су шверцовали наркотике од јануара до новембра 2018. године.

Драгишићева, која је свједок тужилаштва, прије испитивања је истакла да је са Томашевићем дуже година у емотивној, односно ванбрачној вези, али да не живе заједно. Тада јој је судија Јукић објаснио да не мора свједочити с обзиром на то да је у ванбрачној заједници са оптуженим. Међутим, тој његовој одлуци успротивио се тужилац Саша Лаботић.

- Свједок је сама рекла да не живе заједно. Не можемо сваку емотивну везу назвати ванбрачном заједницом - казао је Лаботић.

Јукић је тада прекинуо суђење како би размотрио приговор и на наставку је саопштио да Драгишићева ипак мора да свједочи и да је ранија одлука била погрешна. Свједок је затим испричала да је Луки Томашевићу изнајмила викендицу у улици Франца Шуберта у Бањалуци у којој је пронађена дрога.

- Између нас је владало повјерење и дала сам му кључеве од очеве викендице. Била сам ту свега три пута, нисам никада видјела дрогу и нисам знала шта он ту ради - рекла је Драгишићева.

Испричала је да познаје Сумоњу само из виђења и да зна да се он с Луком дружио око годину дана. Свједок тужилаштва Бранко Ритан у суду је признао да је Сумоњи дао 100 марака за дрогу и да му је он донио пакет марихуане.

- То се десило прије годину и по када смо се случајно срели. Он ми је казао да може набавити јефтиније дрогу. Дао сам му 100 марака и он је негдје отишао и донио пакетић марихуане. Није то била продаја већ смо заједно узели наркотике. С њим сам и раније знао да уживам дрогу - појаснио је Ритан и додао да не познаје оптуженог Луку Томашевића.

Уништавали дрогу

Према оптужници, Владимир Сумоња и Лука Томашевић су од њима познатих особа куповали марихуану, спид и екстази и држали их у викендици у улици Франца Шуберта у Бањалуци ради даље продаје. Они су, након што их је полиција открила, покушали да униште наркотике и сакрију трагове. Када су полицајци дошли пред викендицу у којој су били и позвали их да изађу, зачули су се повици “попадаћемо”, “не гине нам затвор”, “бацај прах у судопер и пуштај воду”. Током њиховог хапшења на полицајце је с крова викендице скочио твор. У истрази се тврдило да је неко од њих бацио животињу, али је ту дилему недавно на суду разјаснио полицајац који је рекао да је твор сам пао.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана