Дилерима 17 година затвора

Н. Б.
Дилерима 17 година затвора

Добој - Петорица оптужених за шверц марихуане и спида на подручју Теслића осуђени су у добојском Окружном суду на укупно 17 година затвора.

Осуђени су Јосип Ћосић (54), Борис Чупић (26) и Дарио Павловић (39) из Теслића, те Денис Нединић (39) из Бањалуке на по три и по године, док је Дарио Тодоровић (30) из Теслића добио три године затвора.

- Оптужени су од 4. октобра 2017. до 4. фебруара ове године препродавали марихуану и спид. О продаји су се договарали путем телефона, а дрогу су продавали у кафићима “Д” и “П. ц.” у Теслићу - саопштено је из суда.

Оптужени Чупић је наркотике продавао у свом локалу “Д” заједно са Тодоровићем који је у овом кафићу радио као конобар. Павловић је наркотике продавао у кафићу “П. ц.” који је у власништву његових родитеља.

Петорка је ухапшена у акцији “Кафе” у фебруару ове године, а полиција је тада пронашла 1,1 килограм марихуане, 237 грама спида, 30 таблета екстазија и ЛСД-а и седам грама кокаина. Заплијењене су и дигиталне ваге, дробилице, опрема за паковање дроге и други предмети.

У оквиру ове акције ухапшен је и затворски чувар Марио Јанковић (38) из Теслића. Он је у јуну у Окружном суду у Добоју осуђен на три године затвора због шверца наркотика. Јанковић је радио у добојском затвору, а наводно је приликом шверца наркотика користио и плаву униформу. Према незваничним информацијама, униформу је облачио за вријеме транспорта дроге, у случају да га заустави полиција.

Након изрицања пресуде оптужени су пуштени из притвора, али су им одређене мјере забране. Вријеме проведено у притвору од 6. фебруара ове године урачунато им је у казну. Пресуда није правоснажна и обје стране у поступку имају право жалбе Врховном суду Републике Српске. Према одредбама Кривичног закона РС, за шверц дроге предвиђена је затворска казна од једне до 12 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана