Батинашима и пљачкашима 12 година робије

Небојша Томашевић
Батинашима и пљачкашима 12 година робије

Бањалука - Драган Чулић (40), Зоран Дакић (34), Витомир Тица (32) и Александар Јарић (34) из Мркоњић Града осуђени су у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду на укупно 12 година затвора због пљачке и премлаћивања дилера девиза Петра Ступара и његове невјенчане супруге Деје Зељковић у Мркоњић Граду. Они су су од Ступара тада отели 7.000 евра и 2.000 марака.

Новом пресудом свима су казне умањене за по годину, па је Чулић осуђен на четири, Дакић и Тица на по три, а Јарић на двије године затвора.

Они су у фебруару прошле године у бањалучком Окружном суду били осуђени на укупно 16 година робије. Годину касније ту пресуду укинуо је Врховни суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење.

Осуђена четворка, осим затворских казни, и новом пресудом је обавезана да врати отети новац и то 2.000 КМ и 7.000 евра.

Према пресуди, они су у ноћи између 16. и 17. децембра 2003. године у Мркоњић Граду брутално претукли Ступара и Зељковићеву. У пресуди се наводи да су се они “опел корсом” довезли недалеко од куће Ступара. Возило су паркирали у сусједну улицу, па су у пљачку отишли пјешке. Када су покуцали на врата, супружници су им отворили. Тројица разбојника су одмах кренули у напад, а четврти је чувао стражу испред куће. Током пљачке један од разбојника Ступара је ударио песницом у главу, а други је напао Деју Зељковић и затворио јој уста шаком да не би могла да виче. Захтијевали су да им предају сав новац. Брутално су их тукли, а када им је Ступар рекао да новац држи у капуту, покупили су сву његову гардеробу и побјегли. У једном од капута су нашли новац и подијелили, а одјећу су бацили недалеко од куће. Опљачкани Петар Ступар присјетио се да је један разбојник тукао њега, а други његову супругу Деју, која се разбољела послије пљачке и након неколико година умрла. +++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана