Адвокат Милка Шарчевића сумња у пристрасност судског вијећа

Небојша Томашевић
Адвокат Милка Шарчевића сумња у пристрасност судског вијећа

Бањалука - Бранилац нарко-дилера Милка Шарчевића (22) из Добоја, коме суде јер је рекао да ће убити и силовати судију Сњежану Кудрић, адвокат Мирослав Ристић затражио је изузеће судског вијећа у овом случају и премјештање предмета из Окружног суда Бањалука у другу правосудну установу.

То је затражио јер сумња у пристрасност вијећа с обзиром на то да је Кудрићева запослена у бањалучком Окружном суду.

- Сматрам да има разлога за пристрасност и у овом случају испада - судија те тужи, судија ти суди. Уважавајући углед судија овог суда, сматрам да ово вијеће не може да суди јер је оштећена Кудрићева њихова колегиница и ради са њима. Поред професионалних, она са члановима вијећа може да има и пријатељске везе - истакао је Ристић.

Додао је да је из исказа Кудрићеве код тужиоца видио да она тражи кривично гоњење и кажњавање његовог клијента.

-  С обзиром на то да је она судија суда у којем се суди Шарчевићу, сматрам да би у овом случају поступак требало да се води у неком другом мјесту - истакао је Ристић.

Тужилац Горан Гламочанин противио се Ристићевом приједлогу.

- С обзиром на кривично дјело које се ставља на терет оптуженом, у овом случају надлежан је једино бањалучки Окружни суд. То је одређено законом - казао је Гламочанин.

Након тога суђење је прекинуто док општа сједница судија бањалучког Окружног суда не размотри приједлог за изузеће.

Републичко тужилаштво терети Шарчевића за напад на судију и јавног тужиоца. Према оптужници, он је 16. јула, након изрицања пресуде којом је осуђен на пет година затвора због шверца наркотика у возилу судске полиције, пријетио судији Кудрић. Казао је: "Сњежана Кудрић, убићу те и силовати када изађем из затвора". Шарчевић је раније неправоснажно осуђен на пет година и десет мјесеци затвора јер су му у изречену казну за шверц дроге урачунате и двије условне пресуде због ранијих кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана