Влада КС: Имамо човјека који је луд и на слободи, награда за информациу

N1
Влада КС: Имамо човјека који је луд и на слободи, награда за информациу

Сарајево - Един Форто, премијер Кантона Сарајево, Адмир Катица, министар унутрашњих послова и Мевлудин Халиловић комесар Управе полиције након одржавања хитне сједнице Владе КС због убиства припадника Федералне управе полиције Махира Бегића казали су да полиција предузима све што је потребно да се убица пронађе, а грађани осјећају сигурно.

“Ово убиство које се догодило синоћ захтјева додатне капацитете. Зато смо одлучили као Влада да пружимо сву подршку комесару да позове у помоћ друге кантоне који ће распоредити своје људе на мјеста на које одредимо”, казао је Форто.

“Желим разјаснити пар ствари које можда нису свима јасне. Важан догађај почиње вечерас, он је већ обезбјеђен у складу са највишим стандардима. Ово убиство које се догодило синоћ захтјева додатне капацитете”, казао је Форто током ванредне конференције за медије.

Истакао је да ће посебна пажња бити обраћена на школе и вртиће.

“Врло је битно да се сви укључимо, али и покажемо да нећемо довести у питање сигурност грађана и EYOF-а који ће протећи у најбољем реду”, казао је Форто.

На новинарско питање како вратити сигурност грађанима, обзиром да су не тако давно убијена два полицајца, Форто је казао:

“Вратићемо осјећај сигурност грађанима тако што ћемо учинити све што је у нашој моћи. Немојте повезивати ова два случаја. Имате човјека који је луд и на слободи, немојте повезивати ова два случаја. Влада је у сталном засједању, учинит ћемо све”.

Катица је рекао да постоји потреба да се ових дана на подручју КС грађани осјећају сигурно, да се посебна пажња обрати на поједине локације, школе, вртиће и сва остала мјеста.

“Влада КС ће до окончања потраге бити у сталном засједању. Формиран је тим од три министра који ће бити у контакту са Оперативним штабом, давати помоћ која је неопходна”, казао је Катица.

Додао је да се разматра могућност расписивања потјернице са наградом.

“Разматрамо могућност расписивања одређене врсте награде за било кога ко има информације о починиоцу. Потребно је да проведемо истрагу и ухватимо починиоца, посебно јер имамо EYOF и могу рећи да смо подузели све”, казао је Катица.

Комесар МУП-а КС Мевлудин Халиловић је казао да постоји довољно индиција да се закључи да је ријеч о Едину Гачићу.

“Када је у питању истрага које воде КТ, управа полиције је укључена у истрагу. Заједно са ФУП-ом, МУП-ом, тренутно су активности на терену Суходол, постоји довољно индиција да се ради о лицу које је на основу доказа које су пронађени на лицу мјеста, лице које је извршило дјело на подручју општине Коњиц. Истрагу води Тужилаштво КС, расписаћемо захтјев за пружање помоћи осталих министарстава у ангажовању додатног броја полицајаца”, навео је Халиловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана