У акцији МУП-а троје ухапшено, заплијењена дрога и експлозив експлозив

Срна
У акцији МУП-а троје ухапшено, заплијењена дрога и експлозив експлозив
У акцији МУП-а троје ухапшено, заплијењена дрога и експлозив експлозив

Бањалука - Три особе ухапшене су, док је већа количина опојне дроге одузета приликом реализације вишемјесечне оперативне акције кодног назива “Театар” усмјерене на разбијање организоване криминалне групе која је илегално препродавала веће количине опојних дрога и минско-експлозивна средства, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је навела да су ухапшени А.М, М.М. и К.М, а током акције одузето је 3,3 килограма сканка, 1,1 килограм спида, 100 грама кокаина, два килограма експлозива и новац разних валута.

“Лица лишена слободе сумњиче се да су као организована криминална група дужи временски период на подручју ширег подручја града Добоја вршили илегалну продају опојне дроге чиме су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозввољена производња и промет оружја или експлозивних материја”, истакла је Миљановићева.

Након завршене криминалистичке обраде, наведене особе ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити спроведене у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

Миљановићева је рекла да су акцију кодног назива “Театар” реализовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Добој, под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана