Тинејџера возали у гепеку и претукли

Невена Бунић
Тинејџера возали у гепеку и претукли
Тинејџера возали у гепеку и претукли

Бијељина - Сафет Бегановић Сајо, Семир Карјашевић Сема и Мухарем Ахметовић, звани Чарли, сви из Јање код Бијељине, оптужени су да су возали у гепеку, претукли и опљачкали тинејџера Ахмета Хећимовића.

Оптужницу против Бијељинаца подигло је Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у том граду. 

Сају, Сему и Чарлија терете да су 24. децембра прошле године у вечерњим часовима брутално претукли и опљачкали малољетника и при томе га понижавали и пријетили му.

У оптужници је наведено да се Бегановић кобне вечери срео са тинејџером у кафићу “Романса”, гдје му је пријетио да ће га тући, мучити и возити у гепеку, а уједно му је отео телефон “ајфон 7”. Хећимовић пријетње није озбиљно схватио јер Бегановића познаје одраније. Међутим, у локал је убрзо стигао и Карјашевић, коме је Бегановић наредио да оде по аутомобил.

Бегановић је сачекао тинејџера да плати пиће, након чега су обојица изашли. Ту су их у “ситроену” чекали Карјашевић и Ахметовић.

- Отворили су гепек и натјерали Хећимовића да уђе унутра. Након 15 минута вожње, зауставили су ауто у близини “Еко-кампа” поред Дрине. Тројац је натјерао малољетника да изађе, након чега су га оборили у блато и пола сата тукли шакама и ногама у предјелу главе - наведено је у оптужници.

Насилници су од малољетника узели 50 КМ, колико је имао у џепу. Поново су га убацили у гепек и одвезли до кафића “Романса”.

- Тројац је одвео тинејџера до тоалета, гдје се Хећимовић опрао од блата и крви. Запријетили су му да никоме не говори шта се десило и, уколико га неко пита, да каже да је повреде задобио приликом пада низ степенице. Након тога, насилници су одвезли Хећимовића до банкомата и у два наврата натјерали га да подигне по 100 КМ, које су узели себи - пише у оптужници.

Након иживљавања, Бијељинци су тинејџера одвезли до куће његове баке у Јањи и опет му запријетили да никоме ништа не говори. Вратили су му телефон.

У Окружном тужилаштву Бијељина навели су да оптужене терете и за разбојништво.

Пријетње

Приликом премлаћивања насилници су несрећном тинејџеру изговарали најстрашније пријетње.

- Бегановић је приликом иживљавања рекао: “Има ли каква тестера, да му одсијечем ногу или да га бацим у Дрину”. Такође му је поручио: “Убићу те, кућу ћу ти запалити ако икоме кажеш, пази се, немој ништа да причаш” - наведено је у оптужници.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана