Шест година затвора Јовану Гаврићу за премлаћивања браће

Н. Т.
Шест година затвора Јовану Гаврићу за премлаћивања браће

Бањалука - Јован Гаврић (28) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест година затвора, јер је заједно са четири саучесника напао и претукао Александра К. и његовог брата Његоша К. којег су уболи у груди, те отели торбицу с новцем.

Према пресуди напад се десио 24. јуна 2014. у бањалучкој улици Мише Ступара. Наводи се да је Гаврић први пришао Александру К. и од њега тражио новац, а када је он одбио да му да ударио га је песницом и оборио. У сукоб су се умијешали Милан Малић (26) и Ратомир Вожни (39) из Бањалуке, који су већ осуђени као и Џенан Јузбашић који је у међувремену преминуо. Током туче Александар је позвао брата Његоша којег је Гаврић ударио чим се појавио, а затим су се батинању прикључили и Малић, Јузбашић и Вожни и још једна непозната особа. У пресуди се наводи да је током туче неко убо Његоша ножем у груди и нанио му повреде опасне по живот. У нападу је тешко повријеђен и Александар коме је поломљена вилица. Нападачи су од браће одузели торбицу у којој је био новчаник са 100 КМ и лична документа. Торбицу су одбацили, а новац задржали. Судија Пане Гаврић је образлажући пресуду истакао да је из изведених доказа неспорно утврђено да је оптужени починио дјела за која га терете.

- Приликом одмјеравања казне суд је цијенио да је Гаврић осуђиван за истоврсна и слична дјела и да је након почетка суђења побјегао - казао је судија и додао да је вијеће оптуженом након изрицања пресуде продужило притвор због бојазни од бјекства.

Због овог разбојништва Малић и Вожни правоснажно су осуђени на девет година робије. Малић је добио шест, а Вожни три године затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана