Претукао цимера на психијатрији

Невена Бунић
Претукао цимера на психијатрији

Модрича - Пацијент Болнице за хроничну психијатрију у Модричи В. В. (39) из Бијељине пријављен је тужилаштву због сумње да је у самоодбрани претукао другог пацијента у овој установи.

Туча у некадашњем Заводу Јакеш десила се крајем јуна, када је један пацијент напао двојицу болесника у овој здравственој установи.

У вријеме инцидента он је боравио на Акутном одјељењу гдје су били смјештени и пацијенти на које је насрнуо. Према причи директора болнице Миленка Ђукића, тај пацијент је и раније правио инциденте.

- Једно вријеме се био смирио, али му се стање погоршало. У бунилу је напао двојицу пацијената са којима је дијелио собу, међутим, они су узвратили. Један нападнути пацијент га је у самоодбрани претукао - казао је Ђукић.

Објаснио је да запослени стално надзиру ово одјељење, али да је радник који их је чувао у вријеме инцидента морао да изађе због интервенције у другом дијелу болнице.

- Брзо се вратио и када је видио шта се дешава, уз помоћ других радника успио је да их растави. О свему смо обавијестили полицију, претучени пацијент је пребачен у добојску болницу на Одјељење хирургије, а потом и у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци - рекао је Ђукић.

Према његовим ријечима, повријеђени пацијент је након неког времена из УКЦ-а враћен у модричку болницу.

- Он се вратио у нашу установу и тренутно се опоравља. Пацијент који га је претукао такође је и даље у нашој болници, али њих двојица нису у истом одјељењу - истакао је Ђукић и додао да запослени у болници појачано надзиру учеснике сукоба и пазе да не дође до нове туче.

Како незванично сазнајемо, пацијент који је претучен зарадио је ломове костију лица, јер га је пријављени В. В., који га је напао у самоодбрани, оборио и тукао ногама и рукама.

У Полицијској управи Добој рекли су да В. В. терете за наношење тешких повреда.

- Против осумњиченог поднијели смо извјештај Окружном тужилаштву у Добоју - саопштили су у полицији не наводећи више детаља.

У Болници за хроничну психијатрију у Модричи лијече се најтежи случајеви психичких обољења. Како нам је објаснио директор ове установе, пацијенти нису везани и стално су на оку медицинара путем видео-надзора, а вежу их једино у случају да им се стање погорша и када постану насилни.

Полиција у Орашју такође је имала посла са насилним особама. О. М. (40) је ухапшена након што је претукла супруга (56) у кући у Копаницама код Орашја. Све се десило у понедјељак око поднева када се насилна жена посвађала с мужем, а потом га истукла и том приликом му нанијела лакше повреде. Полиција је убрзо након дојаве стигла и ухапсила насилницу. У МУП-у Посавског кантона рекли су да јој је након истека 24-часовог задржавања продужен притвор.

- Радимо на утврђивању свих околности у расвјетљавању насиља у породици - навели су у полицији.

Према незваничним информацијама, О. М. и њен невјенчани супруг су однедавно заједно.

Снимак туче

Извор близак истрази је испричао да је било лако утврдити како је дошло до туче захваљујући видео-надзору.

- Одговорност учесника сукоба утврђена је на основу прегледа снимка видео-надзора који постоји у свим просторијама у којима бораве пацијенти. На снимку се јасно види ко је почео тучу и колико је све то трајало - рекао је извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана