Након оца оптужен и син за експлоатацију шљунка

Срна
Након оца оптужен и син за експлоатацију шљунка

Бањалука - Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске доставила је добојском Окружном јавном тужилаштву Допуну извјештаја о почињеним кривичним дјелима против лица С.Н. из Добоја због постојања сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди и противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја, чиме је фирми прибавио проивправну корист од око два милиона КМ.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да постоји сумња да је С.Н. извршио кривично дјело злоупотреба овлашћења у привреди на начин да је у намјери да привредном друштву из Добоја прибави противправну имовинску корист, у времену од 1. јануара 2014. до 18. јула 2017. године, на основу фактички повјерених му послова без закљученог уговора, без одобрења Јавне установе "Воде Српске" Бијељина и без сагласности ресорног Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске за уређење ријечног корита ријеке Босна на локалитету Велика Буковица-Добој, у име и за рачун Друштва организовао, водио, издавао усмена упутства и налоге, надзирао ископ и дислокацију минералне сировине-ријечног шљунка у укупној количини од 120.834,3 метара кубних, а затим у име и за рачун привредног друштва договорио даљу продају шљунка другим привредним друштвима.

На овај начин је привредном друштву прибављена противправна имовинска корист у износу од 1.488.773 КМ.

У саопштењу се истиче да се С.Н. сумњичи да је починио и кривично дјело противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја на начин што је у намјери да прибави противправну имовинску корист, у времену од 18. јула 2017. до 31. децембра прошле године, на основу фактички повјерених му послова без закљученог уговора, без одобрења Јавне установе "Воде Српске" Бијељина и без сагласности ресорног Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за уређење ријечног корита ријеке Босна на локалитету Велика Буковица-Добој, у име и за рачун Друштва организовао, водио, издавао усмена упутства и налоге, надзирао ископ и дислокацију минералне сировине-ријечног шљунка у укупној количини од 82.615 метара кубних, а затим у име и за рачун привредног друштва уговорио даљу продају шљунка другим привредним друштвима.

На овај начин, привредном друштву прибављена је противправна имовинска корист у износу од 540.557 КМ.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Слободану Нинковићу, сину Милана Нинковића.

Против Милана Нинковића и предузећа "Дијамант" из Добоја 29. маја МУП Српске је поднио извјештај добојском Окружном тужилаштву због сумње да су починили кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди, противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја и фалсификовање или уништавање службене исправе чиме је причињена штета већа од два милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана