Мигранти украденим возилом из Црне Горе ушли у БиХ, па у Фочи украли још једно

Срна
Мигранти украденим возилом из Црне Горе ушли у БиХ, па у Фочи украли још једно

Фоча - Фочанска полиција ухапсила је тројицу миграната из Сирије, док се за двојицом интензивно трага, због сумње да су у Подгорици украли аутомобил, затим нелегално ушли у БиХ и у Фочи отуђили још једно возило, саопштено је Полицијске управе Фоча.

Службеници Граничне полиције БиХ са граничног прелаза Хум, на путу Фоча-Шћепан Поље, пријавили су фочанској полицији у петак, 8. фебруара, увече да се пет непознатих лица у путничком возилу “рено канго”, које су отуђили у Подгорици, оглушило о наређење и да се нису зауставили на граничном прелазу, већ су наставили вожњу у правцу Фоче.

Полиција је у суботу на подручју општине Фоча пронашла и лишила слободе три мигранта из Сирије, а у Улици цара Лазара пронашла је напуштено возило “ено канго”.

Даљим радом службеници Полицијске управе Фоча дошли су до сазнања да су два лица, која нису пронађена, на подручју општине Фоча украла путничко возило марке “голф два” у којем су се упутили у правцу Сарајева.

У око 23.00 часа синоћ полиција у Фочи обавијештена је да је на подручју општине Илиџа у Кантону Сарајево пронађено украдено возило “голф два”, које ће у наредном периоду бити враћено власнику.

Три мигранта која су ухапшена у Фочи, након што је обавијештен дежурни надлежни тужилац, предата су на даље поступање Служби за странце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана