Крвави обрачун у Хрваћанима код Прњавора: Добио пушком по глави због љубавних порука

Невена Бунић
Крвави обрачун у Хрваћанима код Прњавора: Добио пушком по глави због љубавних порука

Прњавор - Микајло Маринковић (28) из Хрваћана код Прњавора ухапшен је због сумње да је аутоматском пушком изударао мјештанина истог села Павла Петеља (30) јер се удварао његовој супрузи, потврђено је “Гласу Српске”.

Све се десило у ноћи између суботе и недјеље. Према незваничним информацијама, Петељ је неко вријеме слао љубавне поруке Маринковићевој супрузи В. М., инсистирајући да се виде. Када је Маринковић то сазнао, побјеснио је.

- Микајло је са пушком у рукама одмах кренуо да нађе “удварача”.  Пронашао га је кући комшија Петеља. Након свађе и вријеђања, Маринковић је неколико пута супарника ударио пушком по глави након чега је испалио рафал у зид куће - испричао је извор “Гласа Српске”.

Нападач је након пуцњаве отишао, а претучени мушкарац је збринут у прњаворском Дому здравља а потом и у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци.

- Пацијент П. П. је прегледан и уз терапијске савјете пуштен на кућно лијечење - казали су у УКЦ РС.

Полиција је убрзо ухапсила Маринковића у његовој кући гдје су пронашли пушку, оквире, муницију и друге предмете.

- Утврдили смо да је М. М.  након расправе пушком нанио П. П. повреде главе, а затим је испалио неколико хитаца. Теретимо га за изазивање опште опасности и недозвољену производњу и промет оружја и експлозивних материја - навела је портпарол  Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Додала је да ће након документовања премета, против осумњиченог  бити поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци. Петељ јуче није одговорио на наше позиве.

Љубомора је често окидач због којих насилници нападају друге мушкарце.

У августу прошле године полиција је ухапсила Радивоја Стевановића (35)  и браћу Душана (19) и Недељка Глигића (21) из Сребренице због сумње да су претукли граничног полицајца из Србије и оштетили му аутомобил. Према незваничним информацијама, насилници су претукли полицајца јер је претресао Стевановићеву супругу на граници, приликом чега ју је и додиривао по интимниом дијеловима тијела. Жена је наводно контролисана због сумње да шверцује дрогу, јер је њен супруг одраније познат полицији по разним кривичним дјелима.

Запрепаштени мјештани

Мјештани Хрваћана запрепаштени су због инцидента по којем је њихово село дошло у жижу јавности.

- И једног и другог познајем од дјетињства и колико знам нису до сада правили проблеме, нити је полиција икада интервенисала због њих. Микајла мало боље познајем, он не би ни мрава згазио - рекао је један мјештанин Хрваћана који није желио да му објавимо име.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана