Кондуктер угризао средњошколца

avaz.ba
Кондуктер угризао средњошколца

Грачаница – У аутобусу једне превозничке фирме у Грачаници у уторак у 13.15 кондуктер је угризао средњошколца за руку.

Немилом догађају, који ј пријављен полицији, свједочило је много путника, углавном средњошколаца.

Тог дана дошло је до сукоба између контролора Амела Н. и ученика четвртог разреда Мјешовите средње школе Џенана Ф. из Горње Ораховице због аутобуске карте.

„Полицијској станици Грачаница шеф саобраћаја и контролор А.Н. пријавио је једног путника који нема карту и одбија да напусти аутобус. Прве информације говоре да је путника контролор ухватио за врат у немјери да га извуче из возила. Дошло је до нагуравања па су обојица затражили љекарску помоћ и увјерење у Дому здравља у Грачаници. Против њих слиједи извјештај Тужилаштву о ремећењу јавног реда и мира”, навели су у ПС Грачаница.

Како сазнаје Аваз, Џенан Ф. (18) у понедјељак 5. новембра, извадио је на аутобуској станици мјесечну карту, али ју је у уторак заборавио понијети са собом.

Како каже ученик, при уласку у аутобус, возача је обавијетио о томе и речено му је да неће бити проблема, јер за њега знају да годинама путује и редовно купује аутобуску карту.

У аутобус је у том тренутку ушао контролор Амел Н. и од путника тражио карте.

„И њему сам рекао да сам мјесечну извадио дан раније и заборавио је, на шта је он рекао да морам или платити карту или напустити аутобус. Нисам хтио изаћи, а он ме је тада ухватио рукама за врат и почео давити, видјели су то бројни свједоци.Угризао ме је за руку, што је констатирано у Хитној помоћи Дома здравља у Грачаници”, казао је за Аваз ученик.

Сасвим другачија прича долази од контролора Амела Н., који је испричао да је у сукобу са учеником и сам задобио повреде те да је, наводно био у Хитној.

„ Сваки питник мора имати возну карту. У противном мора напустити возило. Тог ученика сам три пута упозоравао на то, на шта се он оглушио. Без обзира на то што је, како је рекао, извадио мјесечну карту, није имао код себе. Ми, иначе, имамо проблема са мјесечним картама, јер је много случајева да родитељи дјеци дају новац за мјесечну карту, а они га потроше у друге сврхе па се, онда шверцају”, изјавио је контролор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана