Дрогу из Албаније довозили у Бањалуку

Небојша Томашевић
Дрогу из Албаније довозили у Бањалуку

Бањалука - Осумњичени Давор Ерцег, који је ухапшен у акцији “Виторог” у којој је заплијењено око 54 килограма сканка, уз помоћ сарадника набављао је дрогу у Албанији, која је у БиХ и Бањалуку стигла преко Црне Горе.

Ово је речено у бањалучком Окружном суду на рочишту за продужење притвора Ерцегу и његовој супрузи Жељки, као и осумњиченом Сергеју Тутњиловићу. Републичко тужилаштво затражило је да им за још три мјесеца буде продужен притвор. Тужилац Горан Гламочанин је истакао да ће у том периоду окончати поступак. Захтјев тужилаштва недавно је прихватио Врховни суд Српске, тако да осумњичени остају иза браве. Како сазнајемо, тужилаштво би у овом случају, који се води од фебруара, требало да подигне оптужницу до истека притвора поменутој тројци. Бранилац Давора Ерцега, адвокат Весна Рујевић, сматра да су у овом случају прикривени истражиоци из полиције “навукли” и притискали осумњичене да набаве наркотике.

- Истражиоци су од мог брањеника стално тражили да им набави наркотике. Мјесец су га притискали и он није успио да сакупи ни 200 грама. Показали су му 50.000 евра које ће му дати ако набави тражену количину дроге. Он је због тога притискао извјесног Чабаркапу, који је набавио дрогу у Албанији - казала је Рујевићева.

Додала је да њен брањеник није знао ко је продао дрогу ни ко ју је превозио из Албаније у БиХ. Осумњичени је прихватио све што је његов адвокат казао, те је истакао да његова супруга није учествовала у шверцу наркотика.

- Не постоји довољно доказа да је Жељка била члан криминалног удружења. Она је супруга само одвезла до ресторана, гдје се сусрео с наводно осумњиченим неким Жижићем, али није била с њима - истакла је бранилац Жељке Ерцег адвокат Рафаела Љубојевић-Ђурић.

Бранилац оптуженог Тутњиловића, адвокат Зоран Кисин, истакао је да не постоје докази за оптужбе које стављају на терет његовом брањенику.

Поменути тројац ухапшен је у фебруару ове године током акције “Виторог”, у којој је у Градишци и Требињу ухапшено укупно шест особа, међу којима је био и познати тату-мајстор Страхиња Тенџерић. Тада су лисице на руке стављене и Славиши Гускићу и Николи Пролићу. Током акције осим 53,5 килограма сканка заплијењено је и 35 грама кокаина, те аутоматско оружје и оквири с муницијом, као и неколико мобилних телефона и СИМ картица.

Истрага

Осим брачног пара Давора и Жељке Ерцег и Сергеја Тутњиловића, који су у притвору, истрага у предмету “Виторог” води се још против шест осумњичених, од којих су два  осумњичена у бјекству. Тужилац Горан Гламочанин најавио је нова испитивања осумњичених у овом предмету, која ће бити спроведена прије подизања оптужнице. Сазнајемо да тужилаштво у овом случају још није урадило сва потребна вјештачења. Осим тога, како је наведено у документима из истраге, неопходно је пронаћи и испитати Светислава Ж. и Ненада Ч., који су раније избјегли хапшење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана