Чоколадом мамио ученице у аутомобил

Небојша Томашевић
Чоколадом мамио ученице у аутомобил

Дервента - Неколико ученица Основне школе “Никола Тесла” из Мале Сочанице код Дервенте два дана биле су на мети непознатог мушкарца дуже црне косе који их је нудећи им чоколадице позивао у своје возило, сазнаје “Глас Српске”.

Овај случај дигао је полицију на ноге и узнемирио мјештане дервентског села. Незванично сазнајемо да су се дјевојчице пожалиле учитељици која је одмах алармирала полицију.

- Оне су учитељици испричале да им је тај мушкарац нудио да их одвезе кући, те им понудио да их почасти чоколадицама. Ученице су то одбиле, након чега се тај мушкарац окренуо возилом и отишао у правцу из којег је и дошао. Дјевојчице су се јако уплашиле и узнемириле - појаснио је наш извор.

Према његовим ријечима након та два дана, “посјета” мистериозног човјека се није понављала, а нико у селу осим тих дјевојчица није видио такво возило.

- У вријеме када је пријављен случај био је светац и много људи из иностранства је дошло у ово мјесто како би прославили празник. Постоји могућност да је неко од њих мамио дјевојчице у ауто и то ће бити детаљно истражено. Инспектори су испитали више мјештана и провјеравају све што би се могло довести у везу са наводима из пријаве - додао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Добој истакли су да су одмах након пријаве покренули опширну истрагу.

- Полицији је пријављено да је  1. и 2.  новембра уочен тамни аутомобил којим је управљао непознати мушкарац, а који је нудио превоз дјеци до куће, те им давао чоколадице. Одмах је послана екипа на терен и интензивиран је обилазак наведеног подручја и школе - казала је портпарол ПУ Добој Драгана Керкез не наводећи детаље.

Директор Основне школе “Никола Тесла” из Дервенте Љубиша Ђурић истакао је да су одмах предузели све мјере како би повећали безбједност ученика.

- Одмах смо обавијестили полицију која је стално на терену, али још нисмо дошли до конкретних сазнања. Одмах након овог случај увели смо праксу да ниједно дијете не пуштамо кући док не дођу родитељи по њега. Раније то било правило за мању дјецу, али сада се то односи на све ђаке - казао је Ђурић.

Истакао је да овај случај није нимало безазлен и да треба учинити све да се не деси нека лоша ствар.

- Није пријатно ово чути, али прво морамо утврдити шта се десило. Најважније је обезбиједити дјецу да им се ништа не деси. Вјерујемо да ће полиција учинити све што може да овај случај буде ријешен - казао је Љубиша Ћурић.

Школу “Никола Тесла” у Малој Сочаници похађа 18 ђака до петог разреда. Њихови родитељи не крију забринутост због посјете овог “нежељеног госта”.

- Дјеца су нам испричала да је тај човјек мало специфичан јер има косу до рамена и вози “дугачко” црни ауто. Два дана заредом их је пресретао на истом мјесту, у чијој близини нема кућа и то отприлике у исто вријеме када ђаци завршавају са наставом. Не знамо никог у селу ко тако изгледа, због чега смо одлучили да дјецу “држимо на оку” и да ништа не препустимо случају - казали су забринути мјештани.

Ранији случајеви

У посљедње вријеме забиљежено је неколико сличних случајева у Бањалуци гдје су непознате особе мамиле дјецу да уђу у њихова возила. Крајем октобра двије ученице  бањалучке Основне школе “Ђура Јакшић” из насеља Шарговац пријавиле су да се поред њих зауставио комби из ко­г су им се обратиле непознате особе и позивале их.

Само неколико дана раније слично комби возило стало је у улици 7. фебруара у насељу Дракулић гдје су непознате особе из тог возила позвале дјечака да им приђе. Сличан примјер забиљежен је 22. септембра, када је у насељу Чесма, близу фудбалског стадиона “Др Неле Карајлић”, непознати возач комбија разговарао са дјецом, наводно нудећи да их ошиша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана