Возачи опрез, снијег на подручју Гацка и Невесиња

Срна
Возачи опрез, снијег на подручју Гацка и Невесиња

Бањалука - На подручју Невесиња и Гацка пада снијег који се задржава на коловозима, па из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетују максимално опрезну вожњу, као и посједовање зимске опреме, иако је законска одредба о томе прошла.

У осталом дијелу Републике Српске интензивно пада киша, па се саобраћај одвија успорено и отежано, по мокрим и клизавим коловозима, на којима је велика количина воде.

Магле мјестимично има у котлинама и дуж ријечних токова, те преко превоја.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у мјесту Дабрац, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, због санације одрона.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, због чега је саобраћај измијењен.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком, због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због деминирања на радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод, биће привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је и изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због радова је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука/Ребровац/-Челинац, а одвија се наизмјенично једном траком.

Режим саобраћања измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Федерацији БиХ коловози су јутрос претежно мокри и клизави, а на дионицама у котлинама и уз ријечне токове видљивост је смањена због магле.

У току су и радови на вијадукту Бојник, на дионици А-1 Сарајево запад-Сарајево сјевер, због чега возила саобраћају успорено, једном траком.

Због радова у тунелу "Врандук два", на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуже колоне у оба смјера.

Поводом 1. маја, на подручју Републике Српске забрањен је превоз експлозивних материја сутра од поноћи до поноћи 2. маја.

У Федерацији БиХ забрана ће трајати од ноћас до поноћи 2. маја.

Забрана се не односи на превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња саобраћај је затворен за теретна возила и аутобусе због безбједносних разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана