Титула “пријатељ беба” потврда квалитета

Срна
Титула “пријатељ беба” потврда квалитета

Бањалука - Клиника за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске добила је јуче сертификат о акредитацији у оквиру пројекта УНИЦЕФ-а “Акредитација болница-пријатељ беба”, што представља знак испуњавања стандарда који се односе на подршку породиљама да промовишу дојење.

Директор Агенције за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите РС Синиша Стевић рекао је да је ова клиника успјешно испунила све захтјеве стандарда и заслужно добила сертификат.

- Ријеч је о пројекту који траје низ година и који се, осим на промоцију дојења, односи на друге ствари - рекао је Стевић.

Начелница Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ-а Весна Ећим Злојутро истакла је да сертификат потврђује да је ова клиника спремна да прати све што подразумијева савремено акушерство.

- То није само промовисање дојења, него и другачији приступи када је ријеч о односу породиље према њеном новорођенчету, али и здравственог радника према пацијенту - рекла је Злојутро.

Генерални директор УКЦ-а РС Владо Ђајић рекао је да је сертификат доказ да ова установа прати европске и свјетске стандарде.

- Инсистираћемо и да све друге клинике прате свјетске токове, чиме ћемо допринијети да здравствена услуга у РС буде на највишем нивоу - рекао је Ђајић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана