Промовисана књига Милана Љепојевића: Референдумом одбрањен рођендан Републике

М. Л.
Промовисана књига Милана Љепојевића: Референдумом одбрањен рођендан Републике

Бањалука - Грађани Српске су на референдуму одбранили 9. јануар њен рођендан, а на изборима у октобру одредиће њен даљи правац, главни је закључак књиге “Референдум, одбрана Српске” аутора Милана Љепојевића.

Љепојевић у овој, деветој књизи, која је промовисана у сриједу увече у Банском двору, пише о референдуму као највишем облику непосредне демократије, са посебним освртом на референдум из септембра 2016. године у РС.

- Референдум у Српској није био напад на БиХ већ вид одбране Српске и Дејтонског споразума. Грађани ће у октобру својим ставом показати да ли су за унитарну БиХ или дејтонску Републику Српску - рекао је Љепојевић.

Додао је да књига говори о референдумима у региону и референдуму 25. септембра 2016. године у Српској, а анализира и шири контекст друштвено-историјских односа у вези са српским народом у 20. вијеку.

Један од рецензената књиге Предраг Дамјановић нагласио је да ова књига говори о референдуму као најдемократскијем чину и вољи народа да изрази став.

- Републику коју смо стекли срцем, треба сачувати онако како то демократски свијет каже, референдумом. Сигуран сам да ће ова књига многима дати до знања како - нагласио је Дамјановић.

Књигу “Референдум, одбрана Српске” објавиле су “Независне новине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана