Појачана инспекција током републичких празника

Срна
 Појачана инспекција током републичких празника
Појачана инспекција током републичких празника

Бањалука - Начелник Одјељења за инспекцијске послове града Бањалука Јанко Кецман најавио је појачане контроле Тржишне инспекције и Комуналне полиције током републичких празника и истакао да ће сви који се не буду придржавали прописа о радном времену бити санкционисани.

Кецман је Срни рекао да 1. и 9. маја од поноћи до 24.00 часа могу да раде пекаре, драгстори, трговински објекти на аутобуској и жељезничкој станици и бензинским пумпама, док трговине погребном опремом могу да раде од 8.00 до 21.00 час.

“На Међународни празник рада, у сриједу 1. маја, у складу са закључком градоначелника, мимо одлуке о одређивању радног времена, у времену од 7.00 до 12.00 часова могу да раде и продајни објекти самосталних предузетника који се баве трговином на мало месом и рибом”, навео је Кецман.

Он је истакао да је радно вријеме пословних субјеката 2. маја регулисано као рад недјељом.

“На Дан побједе над фашизмом 9. маја, од 7.00 до 12.00 часова могу да раде продавнице мјештовите робе, продајни објекти који се баве трговином на мало месом и рибом и продајни објекти у којима се обавља трговина на мало цвијећем /цвјећаре/”, објаснио је Кецман.

Он је додао да су, према републичком Закону о празницима, казне за непоштовање одлуке о радном времену ригорозне.

Кецман је рекао да казна за правно лице износи 2.000 до 15.000 КМ, да су за одговорно лице у правном лицу казне од 150 до 2.000 КМ, а за самосталне предузетнике од 500 до 1.500 КМ.

Он је истакао да ће угоститељски објекти радити у складу са одлуком о одређивању радног времена угоститељским објектима на подручју града Бањалуке.

Имајући у виду да стижу празници које доста грађана проводи на отвореном, Градска управа апеловала је да суграђани буду пажљиви приликом паљења ватре, те да сав отпад нипошто не остављају у природи, већ да га сакупе и прописно одложе.

Из градског Одјељења за општу управу саопштено је да Градска управа неће радити 26. и 29. априла, односно на Велики петак и Васкршњи понедјељак.

Градска управа неће радити ни у дане републичких празника 1. и 2. маја, Међународног празника рада, те 9. маја, када се обиљежава Дан побједе над фашизмом.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана