Отплатио сва дуговања грађана у апотеци у Калесији

klix.ba
Отплатио сва дуговања грађана у апотеци у Калесији
Отплатио сва дуговања грађана у апотеци у Калесији

Калесија - Мушкарац чији идентитет јавности није познат јуче је у дежурној апотеци “Адонис” у Калесији отплатио сва дуговања грађана који лијекове купују на одгођено плаћање.

Мушкарац је прекјуче дошао у апотеку “Адонис” из које је за Кlix.ba потврђено да је дан касније у цијелости платио дуговања грађана.

“Прилично смо били изненађени гестом, јер су ријетке ситуације када се неко понуди да плати дуговања. Човјек је дошао прекјуче те рекао да га назовемо када завршимо сабирање рачуна. Јуче ујутро смо га назвали и он је платио све до задње марке”, казали су из апотеке “Адонис”.

Због тешке материјалне ситуације у којој се Калесијци налазе, ова апотека омогућила је куповину лијекова уз одгођено плаћање. Углавном је ријеч о пензионерима којима су минималне мјесечне накнаде недовољне за измирење свих трошкова.

“Они плате, па се задуже поново и то тако све у круг иде. Надамо се да ће се стање у држави поправити, па да ти људи неће морати посуђивати лијекове. Ситуације је таква да све више пацијената долази и узима лијекове на овакав начин”, истакли су из ове апотеке.

Запосленицима ове апотеке најтеже падају ситуације када родитељи немају новца да купе сируп за своје болесно дијете.

“Нису ријетке ситуације ни када ми сносимо трошак пацијента. Много пута се десило управо да ми из свог џепа платимо лијекове, или да апотека сноси трошкове. Али, опет, хвала људима који изађу у сусрет и помогну онима који су у ситуацији да помогну онима који су принуђени да посуђују новац за лијекове”, додали су из ове апотеке

Хумани гест мушкарца наишао је на позитивне реакције мјештана Калесије.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана