Никад боља сезона и никад више рупа до Јахорине

ATV
Никад боља сезона и никад више рупа до Јахорине
Никад боља сезона и никад више рупа до Јахорине

Јахорина је ове године забиљежила рекордну посјећеност а када би неко могао да пребрбоји колико рупа има на путу до олимпијске планине, вјероватно би, такође, био оборен рекорд. Многи питају зашто је пут толико лош и због чега се километрима труцкају да би стигли на скијалишта. У Олимпијском центру кажу да та питања годинама слушају и да, исто толико, и они питају надлежне када ће реконструкција.

 ”Пут, тзв. Баре се налази већ пет година у буџету Путева Републике Српске, одобрила га је Влада, сваке године добијамо обећања да ће бити расписан тендер, тендер се не расписује. Тендер за спајање три километра пута, један је расписан, други је пропао и сад поново чекамо”, каже Недељко Елек, предсједник надзорног одбора ОЦ “Јахорина”

Реконстукција пута од Јасика до Јахорине очекивала се прошле године. Из Путева Републике Српске, за АТВ, кажу да би, до краја маја, машине требало да крену са пресвлачењем асфалта од Требевића до Јахорине.

“Јавно предузеће из властитих средстава и дио грант средстава финасира изградњу пута Јасик -Тријангле и та вриједност је 3 милиона КМ, односно три милиона и нешто. У току је евалуација пристиглих понуда и ја се надам да ћемо у радове кренути до краја маја”, каже Ненад Нешић, в.д. директор Путева Републике Српске.

Влада Републике Српске одавно је обезбиједила новац за радове. Премијер Радован Вишковић је, боравећи недавно на Јахорини, рекао да путна инфрастуктура мора да прати развој олимпијске планине и да то више не смије да се одуговлачи.

 ”Да помогнемо Јахорини и по питању путне инфрастуктуре, смјештајних капацитета, ево брзо ће се појавити и та идеја за изградњу гондоле, то су све пројекти који ће сигурно од Владе РС бити подржани. Они се неће моћи реализовати сви у једној години, већ ће се радити етапно, али је наша намјера да помажемо ОЦ и развијамо”, каже предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић.

Из ОЦ стиже и најава да ће Јахорина ове године бити највеће градилиште у Српској. Због тога очекују да Путеви РС што прије изаберу најповољнијег понуђача и крену са реконструкцијом пута према Јахорини, како би љетну сезону спремно дочекали. Тако би и бројни туристи сачували точкове на својим аутомобилима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана