На вријеме доставити документа за пензију

Д. О.
На вријеме доставити документа за пензију

Бањалука - Фонд за пензијско и инвалидско осигурање РС позвао је 5.603 осигураника који до краја ове године испуњавају услове за старосну пензију да се, према мјесту пребивалишта, обрате у пословницу како би комплетирали и доставили потребну документацију за рјешавање права на пензије.

Осигуранике позивају да благовремено комплетирају податке у матичној евиденцији јер ће тако, како кажу у фонду, и они моћи поступати правовремено, брзо, ефикасно и квалитетно.

- Са собом треба да понесу радне књижице или овјерене фотокопије, доказ о стажу осигурања с увећаним трајањем, односно бенефицираном радном стажу. Треба да доставе и евентуалне промјене јединственог матичног броја, потврду стажа из других држава, као и све друге доказе о стажу ако их посједују, као што су увјерења, обавјештења - истичу у фонду.

Посебно апелују на осигуранике који имају навршен стаж осигурања изван Српске да се одазову на овај позив и да, ако то већ нису учинили, поднесу захтјеве за потврду стажа.

- То је неопходно јер се на тај документ, без којег се не може доносити рјешење о остваривању права, из појединих држава чека више мјесеци, па чак и година - наведено је у саопштењу из Фонда ПИО.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана