На београдском Партнеру и 13 предузећа из Српске

Срна
На београдском Партнеру и 13 предузећа из Српске

Београд - На Међународном сајму наоружања и војне опреме "Партнер 2019", који сутра почиње на Београдском сајму, представиће се и 13 привредних друштава из области намјенске индустрије Републике Српске.

Њихов наступ на деветом "Партнеру" организовало је Министарство привреде и предузетништва Републике Српске, уз подршку Министарства одбране Србије, саопштено је данас из Представништва Републике Српске у Србији.

На штанду Републике Српске представиће се "Орао" из Бијељине, "Космос", "Матра" и "Синелт" из Бањалуке, "ФМСН" са Пала, затим "Зрак-оптоелектроника" и "БЕС" из Теслића, те "Нова творница пречистача" из Рогатице.

Представиће се и "Нови Јелшинград" и "Јелшинград ливар ливница челика" из Бањалуке, "Инвест градња" са Сокоца, "Свислајон индустрија алата" из Требиња и програми бившег холдинга "Руди Чајавец".

У саопштењу је прецизирано да ће Технички ремонт Братунац наступити самостално, такође, у хали четири.

У оквиру пратећег програма, сутра у 14.00 часова у свечаној сали управне зграде Београдског сајма биће одржан и сусрет представника привредних друштава Републике Српске и Србије у области производње наоружања и војне опреме.

У првом дијелу сусрета, 13 привредних друштава из Републике Српске и 11 из Србије представиће своје производне могућности са фокусом на успостављању и интензивирању међусобне сарадње у свим сегментима.

У другом дијелу сусрета биће одржани директни разговори представника привредних друштава Србије и Републике Српске с циљем налажења модела и изношења конкретних приједлога сарадње.

То ће бити урађено у складу са закључцима 9. и 10. заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије о интензивирању и конкретизацији сарадње у области намјенске индустрије.

Представништво Републике Српске пружило је техничку подршку Министарству привреде и предузетништва Републике Српске и активно је учествовало у припреми наступа Српске на овогодишњем Међународном сајму наоружања и војне опреме.

Покровитељ Сајма наоружања "Партнер 2019" је Министарство одбране Србије, суорганизатор Јавно предузеће "Југоимпорт СДПР", а извршни организатор Београдски сајам.

На Сајму, који ће бити отворен у 10.00 часова, наступиће 128 излагача, 96 из Србије и 32 из иностранства.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ - Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне стране делегације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана