Креће трка за четири стана

Анита Јанковић-Речевић
Креће трка за четири стана

Бањалука - Грађани Српске који желе да учествују у наградној игри “Десет рачуна изброји и стан освоји” коверте са фискалним рачунима или слиповима од понедјељка могу предавати у пословнице “Пошта Српске”, а најсрећнији ће освојити четири стана у бањалучком насељу Лауш.

У Министарству финансија РС, које је организатор наградне игре заједно са Удружењем економиста РС SWOT, појаснили су да грађани на ковертама треба читко да испишу личне податке, те назнаку “Десет рачуна изброји и стан освоји”.

- Личним подацима се сматрају име, презиме, адреса пребивалишта или боравишта, те контакт телефон учесника. Попуњене коверте учесници шаљу преко јавног предузећа “Поште Српске” без наплате поштанске услуге - рекли су у Министарству финансија и додали да ће коверте које на предњој страни не буду имале отисак поштанског жига “Пошта Српске” бити неважеће и неће учествовати у извлачењу.

У министарству наглашавају да ће наградна игра трајати до 13. октобра, те да ће извлачење срећних добитника бити приређено у четири наврата.

- Прво извлачење биће 22. септембра, када ћемо додијелити стан од 53,15 квадрата вриједан 110.552 марке, док ће други добитник стана од 60,14 квадрата, у вриједности од 125.091 КМ, бити познат 29. септембра. Треће извлачење биће 6. октобра, а срећном добитнику припашће стан од 64,95 квадрата, вриједан 135.096 марака. Четврти стан од 67,60 квадрата, вриједан 140.608 КМ, биће извучен 13. октобра - навели су у Министарству финансија и додали да се све четири стана налазе на адреси Карађорђева 79 у Бањалуци.

Члан радне групе за организацију наградне игре Раде Шегрт истиче да право учешћа имају сви грађани са пребивалиштем у БиХ који сакупе и пошаљу десет фискалних рачуна или слипова издатих на територији Српске.

- Рачуни и слипови не смију бити старији од 1. јуна - рекао је Шегрт и додао да неће важити слипови издати на банкоматима, већ само они добијени приликом куповине.

Циљ ове наградне игре је подизање свијести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, стимулација безготовинског плаћања, те мотивација за поштовање прописа и побољшање примјене Закона о фискалним касама.

 ТВ пренос

У Министарству финансија РС истакли су да ће извлачење награда бити одржано у директном ТВ преносу емисије “Десет рачуна изброји и стан освоји” на програму Радио-телевизије РС.

- Извлачење награда ће се вршити у присуству петочлане комисије за праћење регуларности извлачења, чија је обавеза да врши надзор и контролу тока извлачења, те да обезбиједи регуларност и сачини записник - појаснили су у министарству.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана