Дејан Љевнаић: Јахорина свјетски ски-центар захваљујући Додику и Вишковићу

А. Ј. Р.
Дејан Љевнаић: Јахорина свјетски ски-центар захваљујући Додику и Вишковићу
Дејан Љевнаић: Јахорина свјетски ски-центар захваљујући Додику и Вишковићу

Источно Сарајево - Јахорина је, захваљујући подршци предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Владе РС Радована Вишковића, дестинација вриједна пажње и ски-центар који са сигурношћу може парирати најбољим свјетским центрима, истакао је директор Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Љевнаић се у уторак у Источном Сарајеву састао са Додиком и Вишковићем, а на састанку је разговарано о инвестицијама које су у току на Јахорини, али и о представљању ове планинске љепотице у свијету. 

- Неизмјерно сам захвалан на подршци у сваком погледу, на залагању и помоћи приликом реализације сваке од многобројних активности. Интересовање које Додик и Вишковић показују за Јахорину нам је велики вјетар у леђа и учинићемо све да оправдамо указано повјерење које је у овим тренуцима од великог значаја за мене као директора, али и за све запослене у ОЦ-у - рекао је Љевнаић.

Јахорина је у посљедње три године једно од највећих градилишта у Српској, а након завршеног првог циклуса инвестиција, које су обухватале уређивање стаза и изградњу система вјештачког осњежавања, у току су озбиљни инвестициони пројекти. Помоћу више од 30 милиона КМ, који ће бити уложени у Јахорину, биће исказан пуни потенцијал ове планине.

- Уз подршку и помоћ предсједавајућег Предсједништва те Владе Српске, вриједно се ради на изградњи прве кабинске гондоле уз коју је у плану изградња и три километра нових стаза, те њихово осњежавање. Реализацијом тог пројекта, осим комфора, биће елиминисане гужве скијаша у зимској сезони - саопштили су из ОЦ “Јахорина”.

Додали су да је у току и замјена старог ски-лифта на Пољицама, а планирана је и замјена и модернизација комплетног система наплате услуга, као и инсталација нових капија и опреме на полазима лифтова те  први веб-шоп за продају ски-карата онлајн. Како наводе у ОЦ “Јахорина”, у припреми је и изградња најдужег алпин костера у овом дијелу Европе, који ће бити највећа љетна атракција на Јахорини, док се код вјештачког језера гради угоститељски објекат.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана